Hogeschool van Amsterdam

Toelatingseisen

HBO-ICT: Game Development

Je wordt tot HBO-ICT toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Wiskunde is geen vereiste maar wel belangrijk voor het succesvol volgen van de studie. Indien je geen of weinig wiskunde gehad hebt in je vooropleiding wordt het aangeraden contact op te nemen met de opleiding om te onderzoeken hoe je je het beste kunt voorbereiden.

Let op! Alleen studenten met een diploma voorzien van een datum voor 1 september worden toegelaten tot de opleiding.

21 jaar of ouder

Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het 21+-toelatingsonderzoek.

Voorbereidende cursussen

Voorafgaand aan de opleiding HBO-ICT bestaat de mogelijkheid een cursus wiskunde B te volgen ter voorbereiding op het toelatingsexamen of om aan de toelatingseis te voldoen. Deze cursus wordt aangeboden op vrijdagmiddag van januari tot juni. Je kunt ook deelnemen aan de intensieve zomercursus van eind mei tot eind juni. Daarnaast is er ook een zelfstudiecursus. Meer informatie en data volgen binnenkort op deze pagina. 

Kijk op de pagina Deficiëntie- en opfriscursussen voor alle mogelijkheden.

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma, dan moet jouw diploma gewaardeerd worden door de HvA. Naast een geschikt diploma, geldt voor Nederlandstalige opleidingen dat je alle vier de onderdelen van het Staatsexamen Nederlands als Tweede Taal, niveau II (NT2) behaald hebt.

Meer informatie over Diplomawaardering

Taal- en Schakeltraject

Wil je je voorbereiden op het Staatsexamen NT2 programma II en/of mis je een vak op je buitenlandse diploma (minimaal havo 5-niveau), dan kun je een voorbereidend traject volgen: het Taal- en Schakeltraject.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 21 december 2018