Hogeschool van Amsterdam

Verdiepingsfase

HBO-ICT: Game Development

Halverwege het tweede studiejaar begint de verdiepingsfase waarbij je je kennis verdiept in het vakgebied. Je gaat aan de slag met stage, themasemesters, minor en afstuderen.

Schema verdiepingsfase HBO-ICT 

In de verdiepingsfase is de volgorde van je Stage, themasemesters en minor flexibel. De volgorde wordt enerzijds bepaald door je studievoortgang en anderzijds door jouw keuze voor bepaalde themasemesters. Je maakt in het eerste blok van je tweede jaar samen met je loopbaanbegeleider een studieplan.

Er zijn drie semesters die je invult op basis van jouw ambities en talenten. Eén themasemester is verplicht, namelijk het richtingspecifieke themasemester, waarin je je verder verdiept in de leerroute die je gekozen hebt. De andere twee themasemesters kies je uit het aanbod van de opleiding. Deze themasemesters zijn ontwikkeld rond actuele ICT-thema’s die samen met het bedrijfsleven gekozen zijn. Een van de themasemesters is je minor. Dit betekent dat je niet alleen uit het aanbod van de opleiding kunt kiezen maar uit het hele aanbod van de HvA. Je rondt je studie af met een afstudeeropdracht die je uitvoert in een bedrijf.

Een belangrijk element in de verdiepingsfase zijn de assessments. Met assessments toon je aan wat je kunt en wordt duidelijk waar je nog aan moet werken. Een onmisbaar onderdeel hiervoor is je portfolio waarin je producten opslaat waarmee je bewijst welke competenties je beheerst.

Programmering van de themasemesters ligt voor een jaar vast. Actuele ontwikkelingen kunnen ertoe leiden dat er nieuwe themasemesters ontwikkeld worden en de huidige vervangen.

Minor 

Iedere student aan de HvA moet een minor kiezen. Dit is een programma van één semester, 30 studiepunten, waarin je je verdiept in een onderwerp. Je kan een minor kiezen uit het ruime aanbod van de HvA of een van de themasemesters als minor nemen. Daarnaast worden de minoren Software for Science, Virtual Reality en Blockchain door HBO-ICT aangeboden. Je kunt ook een minor volgen aan één van onze partnerinstellingen in het buitenland. Kijk voor een compleet overzicht op de pagina Minoren

Voor ambitieuze studenten die extra uitdaging willen, is er aanvullend onderwijs (Honours).

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 1 oktober 2019