Hogeschool van Amsterdam

Fysiotherapie

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Om je studie met succes af te ronden is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op je studiekeuze en een opleiding kiest die bij je past. De studiekeuzecheck biedt jou en de opleiding de mogelijkheid om te controleren of je voor de juiste studie hebt gekozen. De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van de inschrijving voor het eerste jaar van elke voltijdopleiding en geldt voor alle aankomende studenten.

Meer informatie over de studiekeuzecheck.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt, kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres, weet je dat je inschrijving is afgerond. Heb je je voor meerdere opleidingen ingeschreven? Trek je overige verzoeken in via Studielink.

Bekijk het stappenplan inschrijven.

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Log in met je HvA-ID en vind je rooster, info over je vakken, cijfers en mededelingen van je docenten. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding met praktische informatie over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

In de MijnHvApp zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Bij de opleiding Fysiotherapie wordt gebruik gemaakt van online studiemateriaal met behulp van de BSL Academy Fysiotherapie HvA 2019 - 2020. De BSL Academy is een online leeromgeving en biedt altijd en overal toegang tot de actuele collectie BSL leermiddelen, met boeken, theorie, video’s en toetsen.

Met de BSL Academy kun je:

  • studeren waar en wanneer je maar wilt
  • je goed voorbereiden op tentamens door middel van toetsen
  • effectief zoeken in alle digitale boeken en andere leermiddelen

Je kunt de BSL Academy Fysiotherapie HvA 2019-2020 kopen voor  €362,56 per licentie voor 1 jaar. Hiermee bespaar je honderden euro’s in vergelijking met het aanschaffen van de papieren boeken.

Wat moet je doen?

Om toegang te krijgen tot de BSL Academy moet je deze aanschaffen in de BSL shop. Na aankoop krijg je direct je activatiemail en kun je aan de slag.

Bestel hier je BSL Academy Fysiotherapie HvA 2019 - 2020


15% korting op studieboeken

Onderstaande boeken staan op je boekenlijst, maar zijn niet beschikbaar via de BSL Academy. Je kunt ze daarom met korting bestellen:

  • Anatomische atlas 9789036805391 nu met 15% korting
  • Spieren 978-90-313-9966-6  nu met 15% korting

Bestel de boeken gelijktijdig met de BSL Academy via bovenstaande bestellink. In het veld ‘kortingscode invoeren’ vul je deze code in: BSL-Academy-2019

Boekenlijst opleiding Fysiotherapie studiejaar 2019-2020

Via de link hieronder is de totale boekenlijst te vinden. Hierin staat precies welke boeken via de BSL Academy digitaal beschikbaar worden gesteld en er staan een aantal verplichte boeken in die je aanvullend moet aanschaffen. In het document staat ook aangegeven wanneer je welk boek gaat gebruiken in het eerste jaar. 

Boekenlijst Fysiotherapie 2019-2020

Software

Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple). Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.

Via SURFspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smart phones.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart voor 9 augustus aanvraagt, ontvang je deze in de week van 18-22 augustus (de week voor de introductie bij de HvA) thuisgestuurd op je correspondentieadres. Vraag je de collegekaart aan tussen 9 augustus en 13 september, dan wordt deze binnen twee werkweken opgestuurd.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij een servicebalie. De locatie van jouw servicebalie vind je in de A-Z-lijst onder ‘Servicepunten en klantenbalies’.

Rond 23 augustus ontvang je van de propedeusecoördinator een e-mail waarin je welkom wordt geheten op de opleiding. In deze e-mail vind je belangrijke informatie over je start op de opleiding en over de groepsindeling. Vanaf het moment dat de groepsindeling bekend is kun je ook je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

De lessen starten op maandag 2 september. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt, lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte. Kijk daar bij: ‘Heb je dyslexie?’

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding.

Je eerste dagen bij de HvA

Introductieweek faculteit Gezondheid

De faculteit Gezondheid heeft een eigen introductieweek voor studenten die starten met de opleiding Ergotherapie, Fysiotherapie, HBO-Verpleegkunde of Oefentherapie. 

Meer informatie over de introductieweek van de faculteit Gezondheid is hier te vinden. 

HvA Introductieweek

De HvA Introductieweek is dé introductie voor eerstejaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam. In deze week maak je kennis met de HvA, met je medestudenten en het studentenleven in Amsterdam!

Meer informatie over deze activiteiten kun je (binnenkort) vinden op de HvA introductiepagina.

 

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

  • Whatsapp: 06 2115 5262
  • Formulier: Stel je vraag
  • Telefoon: 020 595 1400

Volg de HvA via de social media:

Locatie

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 19 augustus 2019