Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Fysiotherapie

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2020-2021. De uiterste inschrijfdeadline was 1 juni. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 juni al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 juni je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het voor de opleiding helaas niet meer mogelijk om het dagdeel van de studiekeuzecheck op onze locatie aan te bieden. De studiekeuzecheck is nog steeds een verplicht onderdeel van het inschrijfproces en daarom zal deze worden omgezet in een online studiekeuzecheck.

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie. Ben je al ingeschreven voor de opleiding en heb je je aangemeld voor de studiekeuzecheck? Houd dan ook je mail in de gaten. 

De studiekeuzecheck geeft je de kans om voor de start van je opleiding te checken of dit de opleiding is die het beste bij je past. Deelname aan de studiekeuzecheck is verplicht. Zonder deelname kun je niet starten met de opleiding.

Op basis van jouw prestaties tijdens de studiekeuzecheck krijg je binnen twee weken na de studiekeuzecheck een studiekeuzeadvies. 

Hoe meld ik me aan voor de studiekeuzecheck?
 

 • Schrijf je tussen 1 oktober 2019 en 1 juni 2020 in voor de opleiding in Studielink.
 • Je ontvangt vanaf half januari per e-mail een uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck. Deze e-mail bevat een link naar een korte vragenlijst en een datumprikker.
 • Meld je binnen vier weken na ontvangst van de uitnodiging aan voor de verplichte studiekeuzecheck. Zie het kopje Data studiekeuzecheck hieronder voor de data waarop de studiekeuzecheck wordt georganiseerd.
 • Ben je te laat met aanmelden voor de studiekeuzecheck? Dan wordt je inschrijfverzoek voor de opleiding afgewezen. Dit betekent dat je niet met de opleiding kunt starten. Zorg dus dat je je tijdig aanmeldt voor de studiekeuzecheck.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Er zijn drie data beschikbaar waarop je kunt deelnemen aan de studiekeuzecheck: 

 • Zaterdag 6 juni 2020
 • Zaterdag 20 juni 2020
 • Maandag 6 juli 2020
 • Donderdag 20 aug 10.00-11.30 

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Vanaf 15 januari 2020 begint de HvA met het per e-mail versturen van de uitnodigingen voor de studiekeuzecheck. In de e-mail vind je meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor een van de beschikbare data.  

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Het programma voor de online studiekeuzecheck bestaat uit de volgende onderdelen: 

 • Verplichte voorbereidende opdracht 
 • Hoorcollege (vooraf opgenomen)
 • Digitale kennistoets met vragen over de theorie uit de voorbereidende opdracht en het hoorcollege.

Drie weken voor de door jou gekozen datum ontvang je een e-mail met de exacte uitleg over het programma en wat er precies van je wordt verwacht.

De eerste stap van de online studiekeuzecheck bestaat uit het inleveren van de verplichte voorbereidende opdracht. Deze opdracht lever je voorafgaand aan de dag van het hoorcollege en de toets voor een vastgestelde deadline in. Als je de opdracht niet op tijd of volledig inlevert kun je niet deelnemen aan de rest van de online studiekeuzecheck. 

Het maken van de opdracht neemt ongeveer 2 uur in beslag en is bedoeld om je een beeld te geven van het niveau van de opleiding.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 29 juni 2020