Inschrijven en studiekeuzecheck

Fysiotherapie

Op deze pagina vind je alle informatie over inschrijven voor de opleiding Fysiotherapie en de verplichte online studiekeuzecheck.

Inschrijven

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor studiejaar 2022-2023. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.

CROHO- naam Fysiotherapie

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Opleiding tot Fysiotherapeut. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 34570). De CROHO-naam en -code gebruik je bij je inschrijving in Studielink. Lees meer over CROHO-benamingen en accreditatie .

Studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck geeft je de kans om voor de start van je opleiding te checken of dit de opleiding is die het beste bij je past. Deelname aan de studiekeuzecheck is verplicht. Zonder deelname kun je niet starten met de opleiding.

Op basis van jouw prestaties tijdens de studiekeuzecheck krijg je binnen twee weken na de studiekeuzecheck een studiekeuzeadvies.

De data voor de studiekeuzecheck van Fysiotherapie zijn:

  • Maandag 14 maart 8:00 uur tot en met donderdag 17 maart 23:59 uur
  • Maandag 6 juni 8:00 uur tot en met donderdag 9 juni 23:59 uur
  • Maandag 27 juni 8:00 uur tot en met donderdag 30 juni 23:59 uur

Als je je hebt ingeschreven voor de opleiding ontvang je automatisch een uitnodiging om je aan te melden voor de studiekeuzecheck. Je kiest dan één van de bovenstaande periodes waarin je de onderdelen van online studiekeuzecheck gaat doorlopen.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

  • Schrijf je tussen 1 oktober 2021 en 1 mei 2022 in voor de opleiding in Studielink.
  • Je ontvangt vanaf half januari per e-mail een uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck. Deze e-mail bevat een link naar een datumprikker.
  • Meld je binnen vier weken na ontvangst van de uitnodiging aan voor de verplichte studiekeuzecheck. Zie het kopje Data studiekeuzecheck hieronder voor de data waarop de studiekeuzecheck wordt georganiseerd.
  • Ben je te laat met aanmelden voor de studiekeuzecheck? Dan wordt je inschrijfverzoek voor de opleiding afgewezen. Dit betekent dat je niet met de opleiding kunt starten. Zorg dus dat je je tijdig aanmeldt voor de studiekeuzecheck.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

De studiekeuzecheck voor Fysiotherapie bestaat uit verschillende onderdelen en vindt online plaats. Voorafgaand aan de studiekeuzecheck vul je een online vragenlijst in en maak je een voorbereidende opdracht.

De online studiekeuzecheck bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een voorbereidende opdracht die je voorafgaand aan de online studiekeuzecheck inlevert.

  • Het bestuderen van literatuur en 3 korte kennisclips van in totaal 30 minuten over het beroepsprofiel en de werking van spieren en gewrichten. De literatuur en de kennisclips gebruik je om je voor te bereiden op de kennistoets.

  • Een kennistoets van 30 minuten bestaande uit meerkeuzevragen over de basisvakken van fysiotherapie.

Twee weken voor de door jou gekozen startdatum van de studiekeuzecheck ontvang je een e-mail met de exacte uitleg over het programma, de onderdelen en wat er precies van je wordt verwacht.

Meet en Greet en FysioPubquiz - op locatie

Naast de verplichte onderdelen van de online studiekeuzecheck organiseert de opleiding in samenwerking met studievereniging SV Venae een Meet en Greet met docenten en studenten en een FysioPubquiz. Deze vindt plaats op de locatie van de opleiding. Meer informatie hierover vind je ook in hierboven genoemde e-mail met informatie over het programma van de studiekeuzecheck.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig

Binnen twee weken na de studiekeuzecheck ontvang je per e-mail een schriftelijk studiekeuzeadvies. In het advies geven wij aan of we op basis van jouw resultaten van de online studiekeuzecheck denken dat de opleiding geschikt voor jou is. Natuurlijk ga jijzelf ook nadenken of deze opleiding echt wel is wat je er van verwacht had.

Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 9 mei 2022