Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Fysiotherapie

Op deze pagina vind je alle informatie over inschrijven voor de opleiding Fysiotherapie en de verplichte studiekeuzecheck.

Inschrijven

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor studiejaar 2021-2022. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.

CROHO- naam Fysiotherapie

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Opleiding tot Fysiotherapeut. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 34570). De CROHO-naam en -code gebruik je bij je inschrijving in Studielink. Lees meer over CROHO-benamingen en accreditatie .

Studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck geeft je de kans om voor de start van je opleiding te checken of dit de opleiding is die het beste bij je past. Deelname aan de studiekeuzecheck is verplicht. Zonder deelname kun je niet starten met de opleiding.

Op basis van jouw prestaties tijdens de studiekeuzecheck krijg je binnen twee weken na de studiekeuzecheck een studiekeuzeadvies.

In verband met het coronavirus wordt de studiekeuzecheck volledig online aangeboden. De studiekeuzecheck is nog steeds een verplicht onderdeel van het inschrijfproces.

De online studiekeuzecheck vindt plaats:

  • Tussen maandag 7 juni 10.00 uur t/m vrijdag 11 juni 12.00 uur.
  • Tussen maandag 28 juni 10.00 uur t/m vrijdag 2 juli 12.00 uur.
  • Tussen woensdag 18 augustus 10.00 uur t/m vrijdag 20 augustus 12.00 uur.*

Binnen de gekozen periode kun je de verschillende onderdelen van de studiekeuzecheck op een voor jouw gewenst moment doorlopen. Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Als je je hebt ingeschreven voor de opleiding ontvang je automatisch een uitnodiging om je aan te melden voor de studiekeuzecheck.

*Deze extra studiekeuzecheck in augustus is bedoeld voor studiekiezers die onder de uitzonderingsregel vallen (zie bovenaan deze pagina) of met geldige reden niet konden deelnemen aan de studiekeuzecheck in juni. Deelname is mogelijk na akkoord van de opleiding.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

De online studiekeuzecheck bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een schriftelijke opdracht
  • Een hoorcollege over de werking van spieren en gewrichten, waarin de literatuur die je hebt voorbereid wordt besproken.
  • Een theorietoets bestaande uit meerkeuzevragen over spierfysiologie en gewrichtsleer.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om via een live chat je laatste vragen over de opleiding te stellen aan docenten en/of studenten.

Twee weken voor de door jou gekozen datum ontvang je een e-mail met de exacte uitleg over het programma en wat er precies van je wordt verwacht.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig

  • Schrijf je tussen 1 oktober 2020 en 1 mei 2021 in voor de opleiding in Studielink.
  • Je ontvangt vanaf half januari per e-mail een uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck. Deze e-mail bevat een link naar een korte vragenlijst en een datumprikker.
  • Meld je binnen vier weken na ontvangst van de uitnodiging aan voor de verplichte studiekeuzecheck. Zie het kopje Data studiekeuzecheck hieronder voor de data waarop de studiekeuzecheck wordt georganiseerd.
  • Ben je te laat met aanmelden voor de studiekeuzecheck? Dan wordt je inschrijfverzoek voor de opleiding afgewezen. Dit betekent dat je niet met de opleiding kunt starten. Zorg dus dat je je tijdig aanmeldt voor de studiekeuzecheck.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Binnen twee weken na de studiekeuzecheck ontvang je per e-mail een schriftelijk studiekeuzeadvies. Daarin geven wij aan of we denken dat de opleiding geschikt voor jou is. Natuurlijk ga jijzelf ook nadenken of deze opleiding echt wel is wat je er van verwacht had.

Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 2 juli 2021