Hogeschool van Amsterdam

Verder studeren

Fysiotherapie

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt gaan doen en aan welke hogeschool of universiteit. De hogescholen en universiteiten geven bij hun opleidingen aan of je met jouw hbo-bachelor wordt toegelaten tot de master en of er aanvullende eisen gesteld worden.

Wil je na je opleiding Fysiotherapie verder studeren? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. De opleiding Fysiotherapie stimuleert je om na afronding van de bachelor te kiezen voor een master.

De universitaire master Evidence Based Practice (UvA) is er om ervaren paramedici en verpleegkundigen academisch te scholen. Door de master leer je zelfstandig klinisch wetenschappelijk onderzoek verrichten. Door het volgen van de EBP-master kun je binnen één tot twee jaar de titel Master of Science behalen.

Je kunt ook kiezen voor een master Bewegingswetenschappen of Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit. Je kunt je verder specialiseren in een bepaalde richting van de fysiotherapie, bijvoorbeeld kinderfysiotherapie, sportfysiotherapie of manuele therapie.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 30 augustus 2019