Hogeschool van Amsterdam

Na je opleiding

Fysiotherapie

Na het behalen van je diploma beschik je over voldoende kennis en vaardigheden om aan de slag te gaan als fysiotherapeut.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Beroepsmogelijkheden

Als fysiotherapeut kun je op veel plaatsen aan de slag:

  • Ziekenhuis
  • Particuliere praktijk
  • Revalidatiecentrum
  • Verpleeghuis
  • Psychiatrische inrichting
  • Gezondheidscentrum
  • Onderwijs, sportverenigingen, bedrijven
  • Sportscholen

Daarnaast kan een fysiotherapeut bijzondere schoolgymnastiek, bejaardengymnastiek of zwangerschapsbegeleiding geven.

Titel en diploma

Na de succesvolle afronding van de opleiding Fysiotherapie mag je de titel Bachelor of Science (BSc) dragen. Het beroep van fysiotherapeut valt onder artikel 34 van de Wet BIG (Beroepen Individuele Gezondheidszorg). Dit betekent dat de wet titelbescherming biedt en deze titel pas gevoerd mag worden na registratie in het BIG-register.

Verder studeren

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt gaan doen en aan welke hogeschool of universiteit. De hogescholen en universiteiten geven bij hun opleidingen aan of je met jouw hbo-bachelor wordt toegelaten tot de master en of er aanvullende eisen gesteld worden.

Mogelijke masters na je opleiding Fysiotherapie:

Master Evidence Based Practice

De universitaire master Evidence Based Practice (UvA) is er om ervaren paramedici en verpleegkundigen academisch te scholen. Door de master leer je zelfstandig klinisch wetenschappelijk onderzoek verrichten. Door het volgen van de EBP-master kun je binnen één tot twee jaar de titel Master of Science behalen.

Master Bewegingswetenschappen / Master Gezondheidswetenschappen

Je kunt ook kiezen voor een master Bewegingswetenschappen of Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit. Je kunt je verder specialiseren in een bepaalde richting van de fysiotherapie, bijvoorbeeld kinderfysiotherapie, sportfysiotherapie of manuele therapie.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 27 augustus 2020