Hogeschool van Amsterdam

Fysiotherapie

Opleiding tot Fysiotherapeut. Bachelor, voltijd

Als fysiotherapeut speel je een belangrijke rol in het lichamelijke herstelproces van mensen. Je onderzoekt, voorkomt en behandelt lichamelijke problemen: van sportblessures tot klachten na ziekte.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Lessituatie opleiding Fysiotherapie HvA

Wat houdt de opleiding in?

Op de opleiding Fysiotherapie leer je hoe je vanuit het bewegend functioneren (een groep) mensen onderzoekt, behandelt en begeleidt. Je krijgt vakken over het menselijk lichaam, bewegend functioneren en van de verschillende ziektebeelden. De focus ligt op de complexe ziektebeelden die in een grote stad als Amsterdam voorkomen.

Bekijk studieprogramma Fysiotherapie

Wat word je met de opleiding?

Als je klaar bent met je studie kun je als fysiotherapeut op veel verschillende plekken aan de slag. Bijvoorbeeld in een ziekenhuis, revalidatiecentrum, verpleeghuis of particuliere praktijk.

Bekijk beroepen opleiding Fysiotherapie

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt toegelaten tot de opleiding met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Er gelden geen aanvullende eisen, wel een aanbeveling: het vak Biologie. Daarnaast is deelname aan de studiekeuzecheck verplicht om te mogen starten met de opleiding.

Bekijk toelatingseisen opleiding Fysiotherapie

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Voor het studiejaar 2021-2022 kun je je vanaf 1 oktober 2020 tot uiterlijk 1 mei 2021 inschrijven. Na inschrijving via Studielink ontvang je een uitnodiging voor de verplichte studiekeuzecheck.

Meer over inschrijven en studiecheck Fysiotherapie
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid