Hogeschool van Amsterdam

Jaar 3 en 4

Fysiotherapie

In het derde en vierde jaar loop je twee seniorstages van ieder twintig weken, waarin je jezelf ontwikkelt tot het niveau van een startende fysiotherapeut. Het derde jaar staat in het teken van je minor en je eerste senior stage. In het vierde jaar loop je je tweede seniorstage en schrijf je een bachelor thesis.

STAGES

Bij de seniorstages in jaar 3 en 4 wordt een hoge mate van zelfstandigheid van de studenten verwacht en  toets je je ontwikkeling tot zorgprofessional in de praktijk.

VERBREDING OF VERDIEPING

Naast de seniorstages volg je in het derde jaar een minor naar keuze, waardoor je de kans krijgt om je later extra te profileren op de arbeidsmarkt. Een minor is een keuzeprogramma van 30 studiepunten en duurt een half jaar. Hiermee verbreed of verdiep je je kennis. Je kunt een minor binnen of buiten de HvA volgen. Er is sprake van keuzevrijheid, maar ook van instapvoorwaarden per minor.

Afhankelijk van de minor kies je voor verbreding of verdieping. Te denken valt aan de minor Zorgtechnologie, de minor Kinderen en de minor Arbeid en Gezondheid. Er zijn ook verschillende Engelstalige minoren: op het gebied van wetenschappelijk onderzoek (Minor Healthcare and Science) en bijvoorbeeld Global Health. Zie voor meer informatie de minorenwebsite.

BACHELOR THESIS

De bachelor thesis in jaar 4 is vergelijkbaar met het schrijven van een scriptie, met het verschil dat je voor een opdrachtgever werkt. Een voorbeeld van een beroepsopdracht is dat je voor een fysiotherapiepraktijk een beweegprogramma voor kinderen met overgewicht ontwikkelt. Het bijzondere van de bachelor thesis is dat de resultaten hiervan vaak ook in de praktijk gebruikt kunnen worden. Zo draag je tijdens je opleiding al bij aan de ontwikkeling van het beroep fysiotherapie. Voor voorbeelden van beroepsopdrachten kijk je bij kennisbank.hva.nl.

Studiegids

Lees meer over de vakken per studiejaar in de Studiegids.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 30 augustus 2019