Hogeschool van Amsterdam

Technische Natuurkunde

Bachelor, voltijd

De Hogeschool van Amsterdam start in september 2021 met de opleiding Technische Natuurkunde. Het panel van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) heeft een positief advies gegeven voor het ontwikkelen van deze voltijd bacheloropleiding. Voor de opleiding kan starten, moet er nog wel een accreditatie verkregen worden.

Wil je op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen en wanneer je je kunt inschrijven? Vul hier je gegevens in.

Wat is technische natuurkunde?

Natuurkunde is de basis voor producten en technologieën van de toekomst. De nieuwste generatie supercomputers, zonne-energie omzetten in elektriciteit of het ontwikkelen van nieuwe typen elektrische auto’s: al deze dingen zijn niet mogelijk zonder technische natuurkunde. Je past natuurkundige kennis toe bij het ontwikkelen en implementeren van nieuwe technologieën.

Ben je nieuwsgierig en wil je met kennis van de natuurkunde uitdagende praktische problemen oplossen? Bijvoorbeeld: hoe je het diffractiegedrag (afbuiging) van geluidsgolven kunt gebruiken om een akoestische lens te maken die het mogelijk maakt om hoge frequentie golven overal in een ruimte te horen? Dan is de nieuwe opleiding Technische Natuurkunde echt iets voor jou!

Wat ga je leren

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding ben je steeds bezig met het oplossen van complexe problemen voor bedrijven en organisaties. Je werkt in teamverband aan analyses en oplossingen. Je leert zo onder begeleiding hoe je een project aanpakt. Naast de projecten krijg je natuurkunde om fysische gebeurtenissen te doorgronden en wiskunde om inzichten in modellen te verwerken.

Lees meer

Wat word je met de opleiding?

Na je afstuderen ga je bijvoorbeeld aan de slag bij research & development afdelingen van grote technische bedrijven (zoals Tata Steel of Vattenfall) of bij start-ups. Je kunt ook gaan werken bij nationale of internationale instituten die natuurkundig onderzoek doen (bijvoorbeeld Nikhef, AMOLF of CERN).

Lees meer

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma met een profiel N&T of N&G + Natuurkunde / NLT en met een vwo-diploma met het profiel E&M + natuurkunde. Met een mbo-diploma op niveau 4 of een gelijkwaardig bevonden diploma ben je ook toelaatbaar.

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Inschrijven voor deze opleiding kan pas na accreditatie door de NVAO. Wil je op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen en wanneer je je kunt inschrijven, geef dan via de button bovenaan de pagina je gegevens door. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van ons en krijgt een studiekeuzeadvies.

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Techniek