Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Technische Natuurkunde

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Technische Natuurkunde. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code: 34268). Kijk voor meer informatie over CROHO-benamingen en accreditatie op nvao.nl (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Schrijf je uiterlijk op 1 mei 2021 in voor studiejaar 2021-2022. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het voor de opleiding helaas niet meer mogelijk om de studiekeuzecheck op locatie aan te bieden. De studiekeuzecheck is nog steeds een verplicht onderdeel van het inschrijfproces en is omgezet naar een online studiekeuzecheck.

Het programma bestaat uit een huiswerkopdracht, een (online) college, een huiswerkbespreking en een groepsgesprek.

  • 23-06-2021
  • 07-07-2021
  • 18-08-2021

Zodra je een inschrijfverzoek hebt ingediend, ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je kunt aanmelden voor een van deze data.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Twee weken voor jouw studiekeuzecheck ontvang je een voorbereidende huiswerkopdracht en op de datum zelf vindt een digitaal introductie-college plaats in een virtual classroom. In de drie dagen daarna dien je thuis nog twee opgenomen colleges van de hoofdrichtingen Operations en Engineering te bekijken, en het tentamen te maken.

Kies dus voor een datum waarop en waar rond je de tijd hebt om hiermee bezig te gaan. De data voor de studiekeuzecheck worden binnenkort bekend gemaakt op deze pagina.

Twee weken voor de door jou gekozen datum ontvang je de voorbereidende opdracht. Deze opdracht bestaat uit het maken van een verplichte huiswerkopdracht. Het maken van deze opdracht zal vier tot zes uur in beslag nemen. Je dient deze opdracht 1 dag voor de door jou gekozen datum in te leveren.

Op de datum zelf vindt een digitaal introductie-college plaats in een virtual classroom. Daarnaast bestaat de studiekeuze check aan een opdracht in groepsverband en een korte studiekeuzetoets.

Twee weken na je studiekeuzecheck ontvang je een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga je ook nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je de opleiding echt wilt doen. Het advies is gebaseerd op de kwaliteit van het het gemaakte opdracht en het resultaat van de toets.

Heb je na het lezen van de veelgestelde vragen toch nog een vraag? Stel je vraag dan aan het Onderwijsbureau via het digitaal loket.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 3 maart 2021