Hogeschool van Amsterdam

Logistiek

Associate degree, deeltijd

De Hogeschool van Amsterdam start in september 2021 met de nieuwe Associate degree opleiding Logistiek. Het panel van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) heeft de opleiding op de meeste onderdelen positief beoordeeld. Op basis van die beoordeling neemt de NVAO nu een voorwaardelijk besluit. De opleiding werkt aan de aangegeven verbeterpunten om ervoor te zorgen dat de opleiding voor 1 mei voldoet aan alle kwaliteitseisen. Als de verbeteringen afdoende zijn beoordeeld volgt het onvoorwaardelijke accreditatiebesluit, waarna de opleiding definitief kan voortgaan. Over het concept van de opleiding was het panel zeer positief.

De Logistieke wereld is de laatste jaren sterk aan verandering onderhevig. Wanneer je vandaag een pakketje bestelt, heb je het soms dezelfde dag al in huis. Doorlooptijden worden korter, voorraden lager en de CO2-uitstoot moet minder. Bovendien ontstaan er nieuwe servicemodellen, zoals thuisbezorgen en klantspecifieke leveringen, waardoor de logistieke kosten snel oplopen. Wil jij je verdiepen in de logistiek achter de productie en distributie van goederen en wil je weten hoe je die in de toekomst kunt verbeteren? Dan is de tweejarige Associate degree Logistiek iets voor jou.

Wat is een Associate degree?

Ben je op zoek naar een praktijkgerichte opleiding waarbij je in twee jaar een hbo-diploma haalt, zonder dat je eerst vier jaar hoeft te studeren? Met een Associate degree leiden we je in twee jaar op voor een beroep dat aansluit bij de praktijk. Nadat je de opleiding hebt afgerond, krijg je een wettelijk erkend hbo-diploma met de graad Associate degree.

Online open dag 13 februari

Tijdens de online open dag van de hbo-bachelor Logistics Management en Logistics Engineering kun je in aparte sessies terecht voor meer informatie over de associate degree opleiding Logistiek. Wil je op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen en wanneer je je kunt inschrijven? Klik dan op de link hieronder en vul je gegevens in.

Wat houdt de opleiding in?

Met de opleiding Ad Logistiek leer je hoe je aan de hand van data en ervaringen uit het werkveld (internationale) logistieke processen kunt plannen en verbeteren. Je hebt hierbij oog voor duurzaamheid, servicegerichtheid, interculturele aspecten en de belangen van alle betrokkenen in de logistieke keten. Met behulp van geavanceerde software leer je hoe je de distributie van goederen plant en hoe je de ideale voorraadhoogtes creëert. Ook leer je hoe je goed leiding kunt geven aan medewerkers bij logistieke processen.

Bekijk het studieprogramma

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

In Nederland is een groot tekort aan praktijkgerichte Logistieke professionals. Na deze opleiding kun je aan de slag als transportplanner, voorraadplanner, supply planner, demand planner, teamleider of supervisor, warehousemanager of supply chain coördinator in een breed scala aan logistieke organisaties. Dit zijn niet alleen logistieke bedrijven en grote retailorganisaties, maar ook groothandelsbedrijven en andere organisaties waarbij logistiek een belangrijke ondersteunende pijler is van het dagelijkse proces.

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een mbo-diploma (niveau 4) of havo- of vwo-diploma. Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de juiste vooropleidingseisen, dan kun je deelnemen aan een toelatingsassessment in de vorm van de 21+ toets. Om tot de deeltijdopleiding te worden toegelaten moet je tenminste 16 uur per week werkzaam zijn in een logistieke functie waarbij er binnen de organisatie voldoende mogelijkheden zijn om de leerresultaten te behalen. Omdat een belangrijk deel van het leren plaatsvindt in de beroepspraktijk waar je werkzaam bent, beoordelen wij voor aanvang van de studie jouw werkplek.

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Inschrijven voor deze opleiding kan pas na accreditatie door de NVAO. Wil je op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen en wanneer je je kunt inschrijven, geef dan hier je gegevens via de button bovenaan deze pagina. Omdat een belangrijk deel van het leren plaatsvindt in het bedrijf waar je werkzaam bent, doen wij voor de start van het schooljaar een uitgebreide werkplekscan.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek