Na je opleiding

Ad Frontend Design & Development

Werkgevers staan te springen om praktische, hoogopgeleide frontend developers en designers. Sterker nog, bedrijven schreeuwen om nieuw talent! De Ad Frontend Design & Development (FDND) leidt frontend professionals op, die interactieve en toegankelijke webtoepassingen kunnen ontwerpen en maken. In twee jaar tijd word je klaargestoomd tot frontend designer/developer – kortweg frontender – met inhoudelijke en technische vaardigheden op hbo-niveau, en een groot probleemoplossend vermogen.

Titel en diploma

Na het succesvol afronden van de tweejarige opleiding Frontend Design & Development mag je de titel Associate Degree (Ad) dragen. Je ontvangt het diploma Ad Frontend Design & Development. Dit is de officiële CROHO-naam van de opleiding.

Beroepsmogelijkheden

Landelijk, en in het bijzonder in de regio Groot-Amsterdam, worden veel vacatures op het gebied van frontend niet vervuld. De verwachting is dat de vraag naar hoogopgeleide frontend professionals de komende jaren alleen maar toe zal nemen. Na het succesvol afronden van je studie FDND heb je kennis van software development, interactieontwerp en digitaal visueel ontwerp én beschik je over essentiële persoonlijke en sociale vaardigheden. Met deze kennis en skills kun je na het afstuderen direct aan de slag in de beroepspraktijk. Je kunt o.a. solliciteren op de volgende functies: Frontend Web Developer, HTML/CSS Developer, Frontend Web Designer, User Interface Developer en Frontend Engineer.

Doorstuderen

Een Associate degree biedt een goede basis voor een vervolgopleiding in de vorm van een hbo-bachelor. In het vierde semester van de Ad FDND heb je de mogelijkheid om je vrije ruimte te gebruiken voor het volgen van een schakelprogramma. Daarna kun je na het afstuderen doorstromen naar de HvA-bachelor Communication and Multimedia Design (CMD). Uiteraard kun je ook een bachelor volgen bij een andere hogeschool. De omvang en de duur van het doorstroomprogramma hangen af van de bacheloropleiding die je kiest. De examencommissie van de bacheloropleiding bepaalt welke vrijstellingen je krijgt.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 2 juli 2021