Ad Frontend Design & Development

Associate degree, voltijd

Heb jij een passie voor code, problemen oplossen en zet jij je graag in voor de eindgebruiker van een site of app? Wil jij leren hoe je interactieve toepassingen voor het web maakt? Én ben je op zoek naar een praktijkgerichte hbo-opleiding, maar wil je niet vier jaar lang studeren? Dan is de nieuwe tweejarige Associate degree Frontend Design & Development (FDND) vast iets voor jou.

Wat is een Associate degree?

Een Associate degree-opleiding (Ad) is een tweejarige hbo-opleiding op niveau 5. Een Ad slaat een brug tussen mbo-4 (niveau 4) en de hbo-bachelor (niveau 6). Met een Associate degree kies je voor een praktijkgerichte hbo-opleiding; je wordt opgeleid voor een beroep dat aansluit bij de praktijk.

Studieprogramma

Bij de Ad Frontend Design & Development doe je alles met code: met code los je een parkeerprobleem op voor de Gemeente Amsterdam, ontwerp je voor het systeem van de Openbare Bibliotheek een betere zoekfunctie, en help je samen met de verpleegkundigen van het Amsterdam UMC de zorg te verbeteren. Je richt je tijdens deze tweejarige studie op webdesign, visual interface design en frontend development. Vanaf het begin van de opleiding werk je aan actuele opdrachten van échte opdrachtgevers, en leer je samenwerken in multidisciplinaire teams.

Lees meer over het studieprogramma

Beroepsmogelijkheden

De Ad Frontend Design & Development leidt je op tot een frontend professional die zich bezighoudt met zowel webdesign als web ontwikkeling. In twee jaar tijd word je klaargestoomd tot frontend designer/developer – kortweg frontender – met inhoudelijke en technische vaardigheden op hbo-niveau, en een groot probleemoplossend vermogen. Met deze kennis, skills en praktijkervaring kun je o.a. solliciteren op de functies Frontend Web Developer, HTML/CSS Developer, Frontend Web Designer, User Interface Developer en Frontend Engineer.

Lees meer over de beroepsmogelijkheden

Toelatingseisen

De Ad Frontend Design & Development is gericht op ambitieuze mbo-4 studenten (bij voorkeur van relevante mbo-opleidingen zoals mediavormgeving en ICT) die breed inzetbaar willen zijn en daarmee een grotere kans op de arbeidsmarkt hebben. Daarnaast is de Ad geschikt voor havisten en vwo’ers die graag een tweejarige praktische hbo-opleiding willen volgen, en meteen ervaring willen opdoen in het bedrijfsleven. Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Er gelden geen aanvullende eisen voor deze opleiding.

Lees meer over de toelatingseisen

Inschrijven

Schrijf je uiterlijk op 1 mei 2022 in via hva.studielink.nl voor het studiejaar 2022-2023 van de Ad Frontend Design & Development. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. drie werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer over het inschrijfproces
Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie