Hogeschool van Amsterdam

Forensisch Onderzoek voltijd

Start studiejaar

Vanwege de coronamaatregelen gaat de start van jouw opleiding in september er anders uitzien dan eerdere jaren. Hier vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Pas als je álle stappen van je inschrijving hebt voltooid, kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres, weet je zeker dat je inschrijving is afgerond. Check dus altijd goed of je de betaling van je collegegeld al hebt geregeld en of je alle verdere stappen hebt ondernomen om je inschrijving af te ronden. Heb je je voor meerdere opleidingen ingeschreven? Trek je overige verzoeken in via Studielink.

Bekijk het stappenplan inschrijven.

2. Bereid je goed voor

Met je HvA-ID en wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail toegestuurd krijgt nadat je je hebt ingeschreven.

MijnHvA is de start van elke studiedag. Log in met je HvA-ID en vind je rooster, info over je vakken, cijfers en mededelingen van je docenten. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Verder vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding . Een handig hulpmiddel wanneer je een vraag hebt over praktische informatie zoals ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding.
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

MijnHvApp

In de MijnHvApp zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Boekenlijst

De boekenlijst van Forensisch Onderzoek vind je op deze pagina van Studystore.

Labsets

Wanneer je aan de practica van de opleiding gaat deelnemen is een labset verplicht. De labsets bestaan uit een labjas, een snijset en een laboratoriumbril. Deze kun je als set kopen, maar mocht je al in het bezit zijn van delen van de labset, dan kun je de onderdelen ook apart kopen. De prijs van een volledige set bedraagt 50 euro. De prijzen van de onderdelen apart zijn: €25,- (labjas), €20,- (snijset) en €5,- (bril). Om er voor te zorgen dat je tijdens het eerste practicum de labset reeds in bezit hebt, worden deze op de introductiedag verkocht. Geef jouw keuze voor de spullen daarom voor de introductiedag door.Wil je een labset of onderdelen bestellen? Maak het bedrag dan voor 18 augustus 2018 over op rekeningnummer NL23 INGB 0004 7552 25 t.n.v. Studievereniging ForensX met als omschrijving: bestelling [geheel/labjas/snij set/labbril] + maat van labjas [XS/S/M/L/XL] + lid [ja/nee] + [jouw naam]. De omschrijving kan bijvoorbeeld bestaan uit: bestelling geheel, labjas M, lid ja, Justin Case.

Labjournaal

Naast een labset is ook een labjournaal essentieel tijdens de practica. Hiervoor dien je een notitieboek met lijntjes van A4-formaat met een harde kaft te kopen, waarbij bladzijden niet makkelijk uitgescheurd kunnen worden. Dit labjournaal moet je in de eerste week van het schooljaar meenemen.

Software

TIP: Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple). Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.

Leerjaar

Blok

Vak

Omschrijving

Verplicht

Bedrag indicatie

Opmerkingen

1 1,2,3,4 AVA Hogeschooltaal Ja € 55,00 Eenmalige aanschaf, 5 jaar geldig. Aanschaf bij Hogeschooltaal via AVA-docent.
1 1,2,3 Practica Labset (labjas, veiligheidsbril, snijset, labjournaal) Ja € 60,00 Eenmalige aanschaf, via studievereniging ForensX
1 1, 2, 3, 4 div. Print/kopieerkosten nee € 10,00

edere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. inchecken in een HvA-gebouw, printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via mijnhvapas.nl . Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen.

Als je je collegekaart voor 3 september hebt aangevraagd, dan wordt deze binnen twee werkweken opgestuurd. Vraag je je collegekaart na 3 september aan, dan kun je het ophalen bij de Servicepunt van jouw campus. Je ontvangt een mail zodra het klaar ligt.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij de Servicepunt van jouw campus. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar ligt deze voor je klaar bij een Servicepunt. De locatie van jouw Servicepunt vind je in de A-Z-lijst onder Servicepunten en Klantenservicebalies.

De groepsindeling wordt bekend gemaakt tijdens de introductie. Wanneer de groepsindeling bekend is, kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl . Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

De lessen starten op maandag 14 september. De introductie vindt plaats in de week van 24 augustus t/m 28 augustus. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Ben jij de eerste in je gezin die gaat studeren in het hoger onderwijs? Dan komt er veel op je af. Tijdens HvA Tune In zorgen we samen voor een goede start.

Projectmatig werken, huiswerk en tentamens maken: een hbo-opleiding vraagt om kennis, vaardigheden en vooral doorzettingsvermogen. Tijdens 19, 20 en 21 augustus maak je alvast kennis met het hbo in de vorm van interactieve workshops, een escaperoom-challenge en netwerklunches. Thema’s die zoal aan bod komen zijn:

  • hbo-vaardigheden
  • samenwerken in projectgroepen
  • plannen
  • informatie en hulp zoeken
  • netwerken

Ook deelt een oudejaarsstudent zijn ervaring met het studeren op het hbo. Deelname is geheel kosteloos en er is plek voor 70 deelnemers.

Ben je geïnteresseerd? Ga naar www.hva.nl/tune-in voor meer informatie en meld je aan.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel. Neem hiervoor contact op met de studentendecaan van je opleiding.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte. Kijk daar bij: ‘Heb je dyslexie?’

3. Je eerste dagen bij de HvA

Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen die bekend zijn gemaakt op de persconferentie van 6 augustus zijn we aan het onderzoeken of de introductiedag kan plaatsvinden zoals hieronder vermeld. Houd deze site goed in de gaten zodat je op de hoogte bent van eventuele wijzigingen.

Introdutciedag 25 augustus

De introductiedag vindt plaats op dinsdag 25 augustus 2020 bij het Van der Valk hotel Amsterdam-Amstel (Joan Muyskenweg 20, 1096 CJ Amsterdam). Er is wel gelegenheid tot parkeren, maar dit is op eigen kosten. Het hotel ligt op ongeveer 1,7 km vanaf metrostation Spaklerweg of 250 m vanaf het metrostation Overamstel. In de hal staat aangegeven waar je heen moet door middel van borden. Plan je reis op tijd en houd er rekening mee dat je nog een stukje moet lopen.

In verband met de maatregelen rondom COVID-19 zijn we op dit moment nog druk bezig om het programma verder uit te werken. In de bijlage van de brief die je thuis ontvangen hebt is de klassenindeling opgenomen. Kijk goed in welke klas je zit. De introductie van Groep 1 (klas 1 t/m 4) vind plaats van 11:00-13:00 en groep 2 (klas 5 t/m 8) van 13:00-15:00. Tijdens deze bijeenkomst zal er informatie worden gegeven over de start van het jaar, de invloed van Covid-19 op het onderwijs, het rooster en kennismaken maken met team/klas.

Digitale escape room op 28 augustus

Naast de introductiedag kun je op vrijdag 28 augustus (overdag) meedoen aan een digitale escape room. Via Skype ga je samenwerken in teams. Deze teams zullen overeenkomen met de teams waarin je een halfjaar gaat samenwerken tijdens de opleiding. Op die manier kun je elkaar alvast goed leren kennen!

Voor vragen kun je de studieverening mailen via bestuur@forensx.nl of bij dringende zaken +316-44796042 (Linda Vinke).

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding.

Je kunt in de Leeuwenburg een kluisje huren voor €15,- per studiejaar.

  • Voor het aanvragen en betalen of meer informatie kun je in de Leeuwenburg terecht bij het Servicepunt.
  • De kluisjes werken met een cijferslot.

Kijk voor meer informatie en de huurvoorwaarden in de A-Z.

4. Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

  • Whatsapp: 06 – 2853 35 46 (werkdagen 10:00 - 16:30u.)
  • Formulier: Stel je vraag
  • Telefoon: 020 595 1405 (werkdagen tussen 09.30 - 13.30u)

Volg de HvA via de social media:

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 26 augustus 2020