Hogeschool van Amsterdam

Jaar 3 en 4

Forensisch Onderzoek

In jaar 3 loop je zes maanden stage bij een bedrijf of instelling naar keuze en doe je een minor. In jaar 4 doe je een afstudeeropdracht.

Minor


Een minor is een samenhangend keuzeprogramma van een half jaar. Kies een minor die aansluit bij je ambities en verbreed of verdiep je kennis. Binnen óf buiten je opleiding. Je kunt een minor van 30 EC (studiepunten) volgen of twee minoren van ieder 15 EC.

Forensisch Onderzoek heeft de minor Forensisch Onderzoek en de minor Van Plaats Delict tot Rechtszaal: Je doorloopt het forensisch traject met de nadruk op nieuwe opsporingstechnieken en de invoering daarvan.

Populair is ook de minor 'Ondernemen in Techniek'. Kijk bij Minoren voor meer informatie over minoren.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Stages

Een chemisch onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) of een onderzoek naar opsporingsmethoden bij een politiekorps zijn voorbeelden van stages.

Afstudeerproject

In jaar 4 besteed je aandacht aan forensische fotografie, digitaal rechercheren en rechtbanktraining. Je doet een afstudeerproject bij een organisatie en laat zien wat je kunt. Je doet deze opdracht meestal bij politiekorpsen, het NFI of een verzekeringsmaatschappij.

Een lijk in de kelder? Lees meer over de plaats delict bij de HvA

In het DNA-afstudeeratelier studeren studenten af op onderzoek naar innovatieve DNA-onderzoeksmethoden.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 30 september 2019