Hogeschool van Amsterdam

Finance, Tax and Advice voltijd

Informatie start studiejaar

Op deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Om je studie met succes af te ronden is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op je studiekeuze en een opleiding kiest die bij je past. De studiekeuzecheck biedt jou en de opleiding de mogelijkheid om te controleren of je voor de juiste studie hebt gekozen. De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van de inschrijving voor het eerste jaar van elke voltijdopleiding en geldt voor alle aankomende studenten.

Meer informatie over de studiekeuzecheck.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond. Heb je je voor meerdere opleidingen ingeschreven? Trek je overige verzoeken in via Studielink.

Bekijk het stappenplan inschrijven.

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, info over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docenten. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

In de MijnHvApp zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden. 

 

Boekenlijst

Informatie over de boekenlijst, software, een (eventuele) laptop en ander studiemateriaal vind je op de website van Studystore. Je kunt via Studystore ook meteen je boeken bestellen. 

Software

Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple). Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.

Wiskunde is een belangrijk vak in de opleiding Finance, Tax and Advice. Nog voor de start van je opleiding je wiskundekennis verbeteren? Doe dan de gratis online bijspijkercursus. De cursus is toegankelijk voor alle aankomend studenten van de opleiding.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je jouw collegekaart aanvraagt voor 9 augustus, dan ontvang je deze in de week van 18-22 augustus (de week voor de introductie bij de HvA) thuisgestuurd op je correspondentieadres. Vraag je de collegekaart aan tussen 9 augustus en 13 september, dan wordt deze binnen twee werkweken opgestuurd.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen, moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij een servicebalie

Ben jij de eerste uit je gezin die gaat studeren in het hoger onderwijs en wil je jouw landing op het hbo zo soepel mogelijk te laten verlopen? Doe deze zomer dan mee aan HvA Tune In!

Projectmatig werken, huiswerk en tentamens maken: een hbo-opleiding vraagt om kennis, vaardigheden en vooral om doorzettingsvermogen. Tijdens 19, 20 en 21 augustus maak je alvast kennis met het hbo in de vorm van interactieve workshops, een escaperoom-challenge en netwerklunches. Thema’s die zoal aan bod komen zijn: 

 • hbo-vaardigheden
 • samenwerken in projectgroepen 
 • plannen 
 • informatie en hulp zoeken
 • netwerken

Ook deelt een oudejaarsstudent zijn ervaring met het studeren op het hbo. Deelname is geheel kosteloos en er is plek voor 70 deelnemers.

Ben je geïnteresseerd? Ga naar www.hva.nl/tune-in voor meer informatie óf om je aan te melden.

De groepsindeling wordt in de week van 19 augustus bekend gemaakt. Dan kun je ook je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

De lessen starten op maandag 2 september. De introductie vindt plaats in de week van 2 september t/m 6 september. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt, lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte. Kijk daar bij: 'Heb je dyslexie?'

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding.

3. Je eerste dagen bij de HvA

Let op! De verbouwing van de locatie Fraijlemaborg duurt t/m 30 augustus. Je introductieactiviteiten van de opleiding vinden plaats in de eerste collegeweek van 2 t/m 6 september. Aanwezigheid tijdens deze week is verplicht.

De introductieactiviteiten voor alle HvA studenten zijn op donderdag 29 en vrijdag 30 augustus.

Voor alle details, download de e-mail over de introductiedagen (PDF) die je midden juli hebt ontvangen als je de studiekeuzecheck hebt afgerond. 

Maak kennis met de Hogeschool van Amsterdam
Op donderdag 29 en vrijdag 30 augustus zijn er activiteiten voor alle HvA studenten. Op donderdag 30 augustus ontdek je wat het studentenleven aan de HvA inhoudt tijdens de HvA Experience. Van studentendecaan tot sportschool, van uitzendbureau tot aanbod voor extra taal en wiskundeles; je vindt het op de Experience. De dag wordt afgesloten met een drankje en een hapje op het introductiefestival HvA KersVers. Op vrijdagavond sluit je de introductieweek af met het eindfeest in de WesterUnie. Meer informatie over deze activiteiten en aanmelden vind je op de HvA introductiepagina.

Maak kennis met je klas en opleiding
Op maandagochtend 2 september word je vanaf 9.20 uur verwacht op de introductiebijeenkomst op de HvA-locatie Fraijlemaborg. Tijdens deze introductie ontvang je alle informatie om met je opleiding te starten. Nadat je klassenindeling bekend is ontvang je per e-mail informatie over deze introductiedag. Je kunt zelf je rooster van deze week met alle introductie activiteiten ook terugvinden via rooster.hva.nl in de week van 19 augustus.

Vrijdag 6 september staat in het teken van teambuildingactiviteiten. Samen met je klas ga je een dagdeel naar het Frans Otten Stadion in Amsterdam waar je elkaar beter leert kennen door het doen van leuke teamopdrachten. De overige dagen van je eerste collegeweek volg je colleges volgens het lesrooster dat je in de week van 19 augustus per e-mail ontvangt.

Introductiedag FinTax
De Studievereniging van de opleiding Finance, Tax and Advice organiseert op donderdag 29 augustus een introductiedag. Alle informatie lees je in de introductiemail (zie boven). Nieuwsgierig naar de Studievereniging? Lees hieronder verder over al hun activiteiten.

Studievereniging FinTax is de studievereniging voor de opleidingen Finance, Tax and Advice, Financial Service Management en Fiscaal Recht en Economie. Neem deel aan onze activiteiten en leer je snel je medestudenten kennen. Naast onze borrels organiseren wij andere leuke (inhoudelijke) activiteiten op diverse locaties in Amsterdam. Natuurlijk zorgen wij er als studievereniging voor dat je ook meer uit je studie kan halen, dit doen wij bijvoorbeeld door:

- het organiseren van lezingen van het beroepenveld

- inhousedagen,

- workshops

- en tentamentrainingen.

Ben je meer een sporttype? Voor jou organiseren wij elk jaar een wintersportreis en een hockeytoernooi. Maak gebruik van ons netwerk voor je carrière en haal met behulp van onze activiteiten het meest uit je studententijd!

Via onze website kun je direct lid worden en check onze Facebookpagina voor onze evenementen.  Wij kijken er naar uit je als lid van onze studievereniging te verwelkomen.

Tijdens je introductiebijeenkomst ontvang je de Newbie Gids. In de Newbie Gids vind je praktische tips hoe je je cijfers terug kunt vinden, waar je lesrooster staat, hoe je HvA e-mail werkt etc. 

Download nu alvast de PDF-versie van de Newbie Gids

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

Op elk moment in je studie krijg je begeleiding bij het realiseren van je ambities. De studentbegeleiding begint direct tijdens de start van je opleiding en bestaat onder andere uit:

 • Begeleiding bij studievoortgang
 • Begeleiding bij loopbaanontwikkeling
 • Begeleiding bij persoonlijke en professionele ontwikkeling

Je krijgt de begeleiding van je docenten, een persoonlijke mentor en een peercoach. Meer weten over studentbegeleiding aan de HvA ? Bekijk dit filmpje over studentbegeleiding.

4. Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

 • Whatsapp: 06 2115 5262
 • Formulier: Stel je vraag
 • Telefoon: 020 595 1400

Volg de HvA via de social media:

 

Van maandag 17 juni tot en met vrijdag 30 augustus 2019 is de Fraijlemaborg tijdelijk gesloten vanwege verbouwing. Vanaf de eerste collegedag maandag 2 september is de Fraijlemaborg weer open.
 

Vanaf 2 september 2019: naar 3e verdieping Fraijlemaborg

Na de zomer zijn de opleidingen en de docenten van het Cluster Finance & Accounting (waar je opleiding onder valt) permanent op de 3e verdieping van de Fraijlemaborg gehuisvest. Ook vinden alle onderwijsactiviteiten van je opleiding op de 3e verdieping plaats.

Goed om te weten

In de winter van 2019-2020 en de zomer van 2020 vinden ook verbouwingen plaats. We verhuizen dan 2 keer tijdelijk naar het Nicolaes Tulphuis in verband met de verbouwingen die op locatie en wel:

 • Van 20 december 2019 tot 3 februari 2020
 • Zomerperiode 2020 (exacte data nog niet bekend)
 • Het jaarrooster voor 2019-2020 wordt aangepast, zodat alle onderwijsactiviteiten voor de kerst zijn afgerond.

Je ontvangt voor de verbouwing in de winter bericht over de verbouwing en wat dit voor jou betekent.

Locatie Finance, Tax and Advice voltijd

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 12 augustus 2019