Hogeschool van Amsterdam

Finance, Tax and Advice

Bachelor, voltijd

Een bedrijf dat wil uitbreiden en de investeringen wil financieren. Een particulier die zijn financiële toekomst wil veiligstellen. Of een internationaal bedrijf dat de belastingtechnische kansen en risico's in kaart wil brengen. Het zouden zo maar je klanten kunnen zijn waar je na je studie Finance,Tax and Advice (FTA) voor gaat werken.

Wil je opgeleid worden tot een breed inzetbare financieel of belastingadviseur? Ben jij de adviseur die vanuit een helikopterview financiële en belastingvraagstukken doorgrondt en risico’s inschat? En ben je straks een creatieve partner die zijn actuele kennis en digitale technologie weet in te zetten om te komen tot een duurzame maatwerkoplossing? Volg de opleiding Finance, Tax and Advice en word dé belasting- of financieel adviseur van de toekomst. 

Finance, Tax and Advice is ontstaan door het samengaan van de opleidingen Financial Services Management en Fiscaal Recht en Economie. De opleiding is in september 2018 gestart.

De opleiding FTA is een vierjarige voltijd bacheloropleiding. De opleiding bestaat uit een propedeuse van één jaar en een hoofdfase van drie jaar. De adviserende rol en alle kennis en vaardigheden die je daarvoor nodig hebt, staan centraal. Hierbij spelen internationaal zakendoen, het creëren van vertrouwen bij, kritisch denken en ondernemen een belangrijke rol. Het onderwijsprogramma bestaat uit werkcolleges , hoor- en online colleges, onderzoek, projecten en (online) zelfstudie. Je zult merken dat theorie en praktijk door elkaar lopen. Dat betekent dat je niet (altijd) eerst de theorie krijgt en die vervolgens moet toepassen in praktijkopdrachten. Door te werken aan concrete vraagstukken uit de praktijk, vergaar je de nodige kennis en ontdek je de dieperliggende theorie. Samen met onder andere ING, Rabobank, ABN AMRO, Belastingdienst, Price Waterhouse Cooper (PWC), Ernst & Young, Deloitte en Delta Lloyd organiseren we hiervoor praktijkgerichte onderwijsprojecten.

Lees meer

Bij deze opleiding heb je minimaal 12-15 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken per jaar. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Wie afstudeert als FTA-professional is vóór alles een adviseur. Bijvoorbeeld bij een fiscaal adviesbureau, (multinationale) bank, verzekeraar, pensioenfonds, accountantsbureau, belastingdienst of misschien wel bij jouw eigen onderneming.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk 1 juni in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie