Finance, Tax and Advice

Bachelor, voltijd

Finance, Tax and Advice is dé opleiding voor financieel en fiscaal advies. Met deze - Nederlandstalige - opleiding word jij die financieel of fiscaal adviseur van de toekomst. Ben jij de adviseur die vanuit een helikopterview financiële en belastingvraagstukken doorgrondt en risico’s inschat? En ben je straks een creatieve partner die zijn actuele kennis en digitale technologie weet in te zetten om te komen tot een duurzame maatwerkoplossing? Dan is de opleiding Finance, Tax and Advice misschien iets voor jou.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Bekijk hier het filmpje waarin Jasper je alles vertelt  over de opleiding Finance, Tax and Advice aan de HvA.

Wat ga je leren?

De opleiding FTA is een vierjarige voltijd bacheloropleiding. De adviserende rol en alle kennis en vaardigheden die je daarvoor nodig hebt, staan centraal. Hierbij spelen internationaal zakendoen, het creëren van vertrouwen, kritisch denken en ondernemen een belangrijke rol. Het onderwijsprogramma bestaat uit werkcolleges , hoor- en online colleges, onderzoek, projecten en (online) zelfstudie. Je zult merken dat theorie en praktijk door elkaar lopen. Door te werken aan concrete vraagstukken uit de praktijk, vergaar je de nodige kennis en ontdek je de dieperliggende theorie.

Bekijk het studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

Wie afstudeert als FTA-professional is vóór alles een adviseur. Bijvoorbeeld bij een fiscaal adviesbureau, (multinationale) bank, verzekeraar, pensioenfonds, accountantsbureau, belastingdienst of misschien wel bij jouw eigen onderneming.

Bekijk de beroepen

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen.

Bekijk de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Bekijk de inschrijfprocedure
Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie