Hogeschool van Amsterdam

Waarom deze studie?

Finance, Tax and Advice

De opleiding Finance, Tax and Advice (FTA) is een vierjarige voltijdopleiding die is ontstaan door het samengaan van de opleidingen Financial Services Management en Fiscaal Recht en Economie.

Het eerste jaar is gemeenschappelijk (propedeuse) met de opleidingen Accountancy en Finance & Control / Bedrijfseconomie. Direct na het eerste jaar kies je binnen FTA voor een specialisatie in de driejarige hoofdfase:

1. Tax Advice of
2. Finance Advice


1. Specialisatie Tax Advice

Kies je voor de specialisatie Tax Advice dan word je opgeleid tot specialist in belastingrecht, ook wel fiscaal recht genoemd, en kun je na je afstuderen werken als belastingadviseur bij een belastingadvieskantoor of als fiscalist bij de belastingdienst. Momenteel is veel vraag naar fiscalisten en belastingadviseurs omdat het belastingrecht ingewikkeld is en constant verandert, zowel op nationaal als internationaal vlak. Je volgt o.a. vakken als Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting, BTW, Formeel Belastingrecht, Loonheffingen, Internationaal Belastingrecht en Fiscale Jaarrekening. Samen met onder andere de Belastingdienst, Price Waterhouse Cooper (PWC), Ernst & Young en Deloitte organiseren we hiervoor praktijkgerichte projecten. Tijdens de opleiding kan je onder voorwaarden kiezen voor een minor op de Universiteit van Amsterdam (UvA). Dan kan je bij het succesvol afronden van je studie, direct doorstromen naar de master Fiscale Economie van de UvA.


2. Specialisatie Finance Advice

Kies je voor de specialisatie Finance Advice dan word je opgeleid tot financieel adviseur en kun je na je afstuderen werken bij een bank, een verzekeraar of een financieel advieskantoor. Momenteel is er veel vraag naar adviseurs die de klanten goed kunnnen informeren en ondersteunen bij het maken van verantwoorde keuzes. Daarom worden er diverse Wet op het financieel toezicht (Wft) modulen, zoals Wft Basis, Hypotheken en verzekeringen aangeboden.
 

Ben jij de financiële of fiscale adviseur van de toekomst?

Organisaties, bedrijven en burgers vertrouwen bij belastingtechnische of financiële vraagstukken steeds meer op hun financiële en fiscale adviseurs. Dit omdat ze in meerdere landen actief zijn, de (internationale) wet- en regelgeving snel verandert en het aanbod aan financiële producten en diensten niet alleen blijft groeien, maar ook complexer wordt.

Al deze particuliere en zakelijke klanten hebben behoefte aan een integere, deskundige adviseur die hun belastingtechnische of financiële vraagstukken weet op te lossen. Een analyticus die vanuit een helikopterview hun situatie kan doorgronden en risico’s weet in te schatten. Een creatieve partner die zijn actuele financiële en fiscale kennis en digitale technologie weet in te zetten om te komen tot een duurzame maatwerkoplossing.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 9 juli 2019