Hogeschool van Amsterdam

Waarom deze studie?

Finance, Tax and Advice

Finance, Tax and Advice (FTA) is een opleiding die nauw aansluit bij wat de financiële wereld vandaag de dag vraagt van een belasting- of financieel adviseur. Het is een beroepsgerichte opleiding waarin de nadruk ligt op je adviserende rol. Actuele financiële kennis, klantgericht denken, ethisch handelen en duurzaamheid staan hierbij centraal.

Vijf redenen om Finance, Tax and Advice te studeren aan de HvA:

1. Amsterdam, het internationale financiële hart  

De financiële sector waarin de FTA-professionals werkzaam zijn, is een omvangrijke markt. In Nederland werken bij ongeveer 75.000 bedrijven zo’n 250.000 personen. Veel van deze bedrijven zijn gevestigd in de regio waar ook de opleiding is gevestigd. De Zuidas, het internationale financiële hart, is ‘om de hoek’. De hechte relatie die FTA onderhoudt met o.a. ING, Rabobank, ABN AMRO, Belastingdienst, Price Waterhouse Cooper (PWC), Ernst & Young, Deloitte en Delta Lloyd bieden je waardevolle ingangen voor praktijkopdrachten, stages en afstudeeropdrachten.

2. Adviserende rol

De toekomstige FTA-professional is een excellente adviseur: die adviesvaardigheid is gericht op verbinding met de klant. Zijn huidige situatie en belang op de lange termijn vormen voor jou de belangrijkste uitgangspunten voor een integer advies. Dat advies baseer je op een uitstekende actuele kennis die je weet te onderhouden.

3. Aandacht voor duurzaamheid en ethisch handelen

Als het gaat om vertrouwen bij de klant, heeft de financiële wereld wat goed te maken. Bovendien vraagt de wereld om transparantie en oplossingen die niet alleen zorgen voor financieel gewin, maar ook voor een duurzame en sociale toekomst. Daarom is er bij FTA ruime aandacht voor ethisch verantwoord handelen en duurzaamheid.

4. Internationaal

Het internationale karakter van de opleiding maakt je vertrouwd met internationale dynamiek waarin klanten zich bevinden en maakt je bewust van culturele verschillen. Je leert communiceren met mensen uit verschillende culturen en Engels schrijven en spreken.

5. Verkorte vervolgstudie

Wil je na je studie FTA je verder bekwamen in je vakgebied? Dan kun je meedoen aan het doorstroomprogramma dat het mogelijk maakt om je master in 1,5 tot 2 jaar te behalen. Bijvoorbeeld in Finance, Business Administration, Fiscale Economie of Fiscaal Recht bij de Universiteit van Amsterdam.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 14 november 2019
Bo Zondag - Student FTA

''FTA is een studie die zich zowel op het menselijke gedrag als cijfermatige aspecten richt. Ik vind het leuk om vaardigheden te leren hoe je het beste klanten kunt adviseren hoe zij bijvoorbeeld hun vermogen kunnen opbouwen. Dat geeft mij voldoening.''

Lees verder