Waarom deze studie?

Finance & Control

Sinds 2018 heeft de opleiding Bedrijfseconomie een nieuwe naam: Finance & Control. De nieuwe naam past bij de totale makeover die de financieel-economische sector ondergaat. FinTech start-ups, crypto currencies, blockchain, kunstmatige intelligentie, big data, robotisering, internationalisering en nieuwe regelgeving zorgen voor ongekende verandering. Niet alleen in de financiële wereld, ook daarbuiten.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat vond Benjamin van de opleiding F&C en wat doet een Business Controller?

Al deze ontwikkelingen zullen een enorme impact hebben op bedrijven. Op geldstromen en financiering. Op wetgeving en belastingen. Op bedrijfsprocessen en het internationaal zakendoen. En op klanten en medewerkers. Grondstoffen inkopen met Bitcoins? Gerobotiseerde salarisadministratie en facturatie? De financieringsbehoefte voorspellen met predictive analytics? Een beleggingsadvies van een robot? Het zou zo maar kunnen.

Samenwerken met andere financial professionals

De financiële wereld verandert sterk als gevolg van de internationalisering, nieuwe wetgeving en technologische ontwikkelingen zoals de blockchaintechnologie. Dat betekent dat je als Finance & Control-professional te maken krijgt met steeds complexere vraagstukken. Vraagstukken waarmee je samen met de klant en andere professionals in een multidisciplinair team aan de slag gaat. Je gaat dan samen met je collega’s van verschillende afdelingen in een team op zoek naar maatwerkoplossingen. In zo'n team zit bijvoorbeeld een controller die zorgt voor vastlegging en verantwoording van de bedrijfsresultaten naar externe partijen. En wellicht ook een bedrijfsjurist en een IT-professional. Je onderscheidt je binnen zo'n team door je analytisch vermogen en adviserende rol. Misschien wordt de ene keer je generalistische kijk gevraagd, terwijl een andere keer juist je specialistische kennis gewenst is.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 15 maart 2021