Hogeschool van Amsterdam

Finance & Control

Bachelor, voltijd

Ben jij de flexibele, ondernemende finance professional van de toekomst? Ga je net zo goed om met verandering en technologie als met mensen en cijfers? Ben je een scherpe analyticus die het verhaal achter de cijfers leest en dat vertaald naar een glashelder advies op managementniveau? Die finance professional - of het nou een Risk Auditor is, een Business Analist of Controller - word je bij de opleiding Finance & Control.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Bekijk hier het filmpje waarin Monica je alles vertelt over de opleiding Finance & Control aan de HvA. 

Wat ga je leren?

Houd rekening met werkcolleges, hoorcolleges en zelfstudie. Ook werk je met medestudenten aan praktijkgerichte bedrijfseconomische opdrachten. Aan het begin van de opleiding maak je kennis met de financiële situatie van een bedrijf en belangrijke ondernemingsprocessen. Verder leer je meer over financiële bedrijfsadministratie, het opstellen van een jaarrekening, fiscale aangiftes en investeringsplannen. Via een minor of een stage in binnen- of buitenland geef je een persoonlijke invulling aan de opleiding. Je rondt je studie af met een afstudeeropdracht.

Lees meer

Wat word je met de opleiding?

Als afgestudeerde kun je werken in de zakelijke dienstverlening, het bedrijfsleven en bij de overheid. Denk aan functies op het gebied van financieel-economisch beheer, financiële administratie, automatisering, planning en budgettering, investeringsselectie, kredietverlening en beleggen. Als bedrijfseconoom kun je in binnen- en buitenland aan de slag.

Lees meer

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen voor deze opleiding.

Lees meer

Inschrijven

Schrijf je uiterlijk 1 juni in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie