Hogeschool van Amsterdam

Waarom kies je voor Finance & Control bij de HvA?

Finance & Control

Vier redenen om Finance & Control te studeren aan de HvA:

  1. Een beroepsgerichte opleiding

Finance & Control is een brede opleiding die nauw aansluit bij wat het bedrijfsleven vandaag de dag vraagt van een finance professional. Zo leer je de financiële situatie van een organisatie te doorgronden en hierover directie en management te adviseren. Je ontwikkelt je technische expertise, ontdekt hoe je risico’s kunt inschatten en na kunt gaan in hoeverre een organisatie zich aan de complexe wettelijke regels en richtlijnen houdt.

Wil je na je studie Finance & Control je verder bekwamen in je vakgebied en ambieer je bijvoorbeeld de functie van CFO (Chief Financial Officer)? Dan kun je meedoen aan het doorstroomprogramma dat het mogelijk maakt om je master in 1,5 tot 2 jaar te behalen. Bijvoorbeeld in Accountancy & Control of Business Administration bij de Universiteit van Amsterdam.

2. Persoonlijke, professionele ontwikkeling en sport

De opleiding besteedt veel aandacht aan je persoonlijke, professionele ontwikkeling. Zo is er ruimte om te sporten en ga je werken aan je sociale en communicatieve vaardigheden. Je leert hoe je tegelijk kritisch en oplossingsgericht situaties kunt benaderen. En niet alleen situaties, ook jezelf. Je maakt je de kunst van het reflecteren eigen waarmee je persoonlijke ervaringen en je eigen handelen gaat zien als leermomenten die je verder kunnen helpen.

3. Studeren, stagelopen en werken in metropool Amsterdam

In de metropool Amsterdam zijn vrijwel alle grote internationale bedrijven gevestigd. De Zuidas, het internationale financiële hart, is om de hoek. Bovendien telt de regio vele aansprekende non-profitorganisaties zoals het Rode Kruis en Amnesty International. Finance & Control onderhoudt goede relaties met organisaties als de Gemeente Amsterdam, ING, Deloitte, Praxis, EY, Delta Lloyd, KLM en Ahold Delhaize. Deze contacten bieden je waardevolle ingangen voor praktijkopdrachten, stages en afstudeeropdrachten.

4. Internationaal georiënteerd

De opleiding Finance & Control is een internationaal georiënteerde, Nederlandstalige opleiding. Na je afstuderen kun je in de financiële wereld aan de slag gaan, in Nederland of daarbuiten.Het is dan essentieel dat je in het Engels kunt communiceren. Daarom krijg je tijdens je opleiding het vak Financial and Business English. Als je wilt, kun je in het 3e jaar in het buitenland stagelopen, bij buitenlandse universiteiten een internationale minor volgen of je afstudeeropdracht buiten Nederland doen.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 15 februari 2018