Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Finance & Control

De opleiding Finance & Control is een vierjarige voltijd bacheloropleiding. Het onderwijsprogramma bestaat uit verschillende actieve werkvormen, zoals projecten, werkcolleges en (online) zelfstudie. Bijvoorbeeld voor de vakken Algemene Economie, Financiering, Management Accounting en Control, Procesmanagement, Wiskunde, Organisatiekunde, Recht, Bedrijfsadministratie, Marketing, Management Informatie Systemen (ERP, Big data), Lean Six Sigma.

  • Je bent geïnteresseerd in de financiële situatie bij bedrijven.
  • Je staat stevig in je schoenen.
  • Je vindt het leuk om met mensen om te gaan en hen te helpen met advies.
  • Je bent analytisch, kritisch en goed met cijfers.
  • Je bent ondernemend, nieuwsgierig en vindingrijk.

Gedurende de opleiding is er ruim aandacht voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. We begeleiden je bij je studie en 'leren' je studeren. Zo krijg je als eerstejaarsstudent een coach en een studentmentor die je met praktische zaken kan helpen. Het persoonlijk contact tussen jou en je medestudenten en onze docenten staat voorop: samenwerken, sporten, studeren en netwerken. Tijdens de studie maak je deel uit van een hechte gemeenschap met de atieve studievereniging.

Gemiddeld genomen zit je in een klas met 28 medestudenten. Bepaalde trainingen, projecten en modules worden gegeven in kleinere samenstellingen. Je gaat niet alleen aan de slag met je bedrijfseconomische kennis en vaardigheden, je leert ook ondernemen, organiseren en werkt aan je sociale en communicatieve vaardigheden. Verder doe je onderzoek, voer je projecten uit, ga je stagelopen en volg je minoren. 
 

Gemeenschappelijke propedeuse

Je volgt in de propedeuse hetzelfde studieprogramma als studenten van de opleidingen Accountancy en Finance, Tax and Advice. Je kiest bewust voor één van de drie opleidingen en je schrijft je via Studielink in bij de opleiding van jouw keuze. Als je na het eerste jaar vindt dat Accountancy of Finance, Tax and Advice beter bij je past, dan kun je zonder studievertraging overstappen en starten in het tweede jaar. De voorwaarde is dat je genoeg studiepunten moet hebben, wil je deze overstap kunnen doen na het eerste jaar. Genoeg studiepunten betekent dat je moet voldoen aan de BSA-norm.

In de studiegids vind je meer informatie over je vakken.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 4 juli 2019