Hogeschool van Amsterdam

Finance & Control deeltijd

Informatie start studiejaar

Vanwege de coronamaatregelen gaat de start van jouw opleiding in september er anders uitzien dan eerdere jaren. Op deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

Hoe ziet mijn onderwijs eruit als ik in september begin met studeren bij de HvA?

Vanaf dinsdag 1 september gaat het onderwijs deels weer starten op locatie. Naast online colleges ga je 1 dagdeel per week naar de hogeschool. Dit betekent of de dinsdag- of donderdagavond vanaf 19 uur of een zaterdagochtend of -middag.

Bij de start van het nieuwe studiejaar zullen we beperkt gebruik kunnen maken van onze gebouwen. Want iedereen moet rekening houden met 1,5 meter afstand. Dat brengt forse beperkingen met zich mee in bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, bij de ingangen van onze gebouwen, in de liften en trappenhuizen, in de lokalen, etc. We zorgen dat we de beperkte ruimte die er is gebruiken voor onderwijsactiviteiten die echt alleen op locatie kunnen plaatsvinden. De rest gebeurt online. Bij het onderwijs in onze gebouwen zullen we overigens voorrang geven aan het onderwijs voor onze startende studenten.

Reken in het begin op veel online onderwijs en af en toe studeren op locatie. Hopelijk kunnen we later meer in de klas doen. Wij zorgen in ieder geval dat jij je vanaf het begin welkom voelt, je weg kunt vinden en goede begeleiding krijgt in je opleiding bij de HvA. Want we zijn blij dat je bij ons komt studeren en willen jou daarbij zo goed mogelijk helpen.

Voordat je begint met je opleiding hoor je van ons hoe het precies gaat verlopen.

1. Rond je inschrijving af

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Check je persoonlijke inschrijfchecklist.

Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond. Heb je je voor meerdere opleidingen ingeschreven? Trek je overige verzoeken in via Studielink.

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, info over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docenten. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding.
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

In de MijnHvApp zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden. De studiegids van 2020-2021 is vanaf begin juli te vinden op deze website.

Boekenlijst

Informatie over de boekenlijst, software, een (eventuele) laptop en ander studiemateriaal is vanaf midden augustus op deze pagina beschikbaar.

Software

Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple). Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.

Via SURFspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smartphones.

Van openingstijden tot informatie over parkeren, vanaf midden augutus is de informatiegids te downloaden op deze pagina voor alle praktische informatie over de HvA.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen.

Je ontvangt je collegekaart thuis, als je vóór 14 september je pasfoto upload. Doe je dit na 14 september dan krijg je een bericht waar en wanneer je de kaart kan ophalen.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen, moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij een servicebalie.

Kick-Off eerste collegedag

Vanaf dinsdag 1 september gaat het onderwijs deels weer starten op locatie. Naast online colleges ga je 1 dagdeel per week naar de hogeschool. Dit betekent of de dinsdag- of donderdagavond vanaf 19 uur of een zaterdagochtend of -middag. Je eerste college is op dinsdag 1 september of op zaterdag 5 september, afhankelijk van welk dagdeel je hebt gekozen in Studielink. Tijdens je eerste college wordt je rooster bekend gemaakt. Er is geen introductieweek.

Groepsindeling en rooster

Tijdens de Kick-Off op de eerste collegedag wordt bekendgemaakt in welke groep/klas je ingedeeld bent. Vanaf het moment dat de groepsindeling bekend is, kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Download deze instructie met informatie hoe je het rooster opzoekt. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

In het jaarrooster (pdf) kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt, lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte. Kijk daar bij: 'Heb je dyslexie?'

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding.

3. Je eerste dagen bij de HvA

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding.

Op elk moment in je studie krijg je begeleiding bij het realiseren van je ambities. De studentbegeleiding begint direct tijdens de start van je opleiding en bestaat onder andere uit:

  • Begeleiding bij studievoortgang
  • Begeleiding bij persoonlijke en professionele ontwikkeling

Je krijgt de begeleiding van je docenten en een studiebegeleider.

4. Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

Van maandag 15 juni tot en met vrijdag 28 augustus 2020 is de Business Campus (Fraijlemaborg) tijdelijk gesloten vanwege verbouwing.

Vanaf maandag 24 augustus gaat de Business Campus weer open. Op maandag 31 augustus start het onderwijs van het nieuwe studiejaar.

Locatie Finance & Control deeltijd

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 14 augustus 2020