Na je opleiding

Finance & Control Deeltijd

Waar kun je aan de slag als je de deeltijdopleiding Finance & Control hebt afgerond? Controller, accountant en beleggingsadviseur zijn slechts een paar van de vele functies die je kunt vervullen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat voor werk kan je na de opleiding gaan doen? Wat is de toegevoegde waarde van de opleiding Finance & Control? Je hoort het in dit filmpje.

Afgestudeerde hbo-studenten Finance & Control houden zich bezig met financieel-economische en bedrijfskundige vraagstukken. Aan de hand van data en cijfers beoordeel je of het goed gaat met een bedrijf. Worden de bedrijfsdoelstellingen behaald? Hebben genomen maatregelen het gewenste effect? Als finance professional adviseer je hierin het management. Na succesvolle afronding van de deeltijdopleiding Finance & Control, kun je aan de slag met de organisatie en inrichting van de financiële informatievoorziening en bedrijfsprocessen.

Uiteenlopende werkzaamheden

Je maakt bijvoorbeeld een investeringsanalyse met verschillende financieringsmogelijkheden voor een organisatie. Of je bepaalt en bewaakt budgetten en stelt financiële jaarverslagen op. Maar ook het optimaliseren van bedrijfsprocessen behoort vaak tot je takenpakket.

Werkveld

Het werkterrein van een hbo-student Finance & Control is breed. Je kunt solliciteren bij uiteenlopende bedrijven en in diverse branches, zoals bij accountantskantoren, administratiekantoren, financiële instellingen, overheidsinstellingen, non-profit organisaties en commerciële bedrijven. Denk dan aan functies op het gebied van financieel-economisch beheer, administratie, automatisering en planning en budgettering, maar ook aan projectmanagement of interne controle.

Op je CV staat bijvoorbeeld:

 • (Assistent) controller
 • Medewerker financieel economische zaken
 • Financieel consultant
 • (Assistent-)accountant
 • (Assistent) treasurer
 • Beleggingsadviseur
 • Kredietadviseur
 • Belastingadviseur
 • Accountmanager bij een bank
 • Business analist
 • Beleidsmedewerker overheid

Opleiding F&C: hoogste hbo-salaris na 10 jaar werken

SEO Economisch Onderzoek heeft in opdracht van Elsevier Weekblad het onderzoek 'Studie & Werk' uitgevoerd. Zij verzamelden en analyseerden gegevens over opleiding, werk en inkomen onder ruim 1 miljoen WO- en HBO-afgestudeerden. De opleiding Finance & Control / Bedrijfseconomie aan de HvA staat op de 1e plaats als het gaat om het hoogste salaris (euro 5.022) na 10 jaar werken.

 • Startsalaris na 15 maanden is gemiddeld euro 2.352;
 • 42% van de starters heeft een vast contract;
 • 82% heeft na 10 jaar een vast contract.

(Bron: 'Maakt het uit waar je studeert?' Elsevier Weekblad (juni 2017))

Verder Studeren

De hbo-bachelor Finance & Control biedt een goede basis om verder te studeren. Na het behalen van een bachelordiploma kan je een masteropleiding gaan volgen. Dit kan zowel op hbo- als op wo-niveau. Op Studiekeuze123 vind je een uitleg over wat het verschil is tussen een master op hbo-niveau en op wo-niveau.

De opleiding Finance & Control van de Hogeschool van Amsterdam heeft afspraken met de Universiteit van Amsterdam (UvA). Je kunt doorstromen naar de UvA door een doorstroomminor te volgen in je derde jaar. Finance & Control biedt twee doorstroomminoren aan:

 • Accountancy & Control
 • Business Administration

Als je een van deze doorstroomminoren wilt volgen, heb je een cijfergemiddelde van 7,0 of hoger nodig om toegelaten te worden. Na het volgen van een van deze doorstroomminoren, kun je de master Accountancy and Control (financieel-economisch) of de master Business Administration (bedrijfskundig) aan de UvA volgen, direct na afronding van je hbo-opleiding. Je combineert op deze manier de voordelen van het praktijkgericht onderwijs van het hbo, met het theoretische niveau van de universitaire master.

Een compleet overzicht van hbo- en wo-masters kun je raadplegen via de matchfinder op Studiekeuze123 . Je kunt filteren op hbo of wo-masters en daarbij kun je ook bekijken wat er per specifiek vakgebied te vinden is.

Titel en diploma

Na de succesvolle afronding van de deeltijdopleiding Finance & Control mag je de titel Bachelor of Science (BSc) voeren.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 22 april 2021