Studieprogramma - Jaar 3 en 4

Finance & Control Deeltijd

Hoe ziet het studieprogramma eruit in jaar 3 en 4? In jaar 3 staan de onderwerpen Financial Accounting en Tax centraal. In het vierde jaar ga je aan de slag met je afstudeeropdracht. Je volgt in jaar drie of vier een keuzeprogramma (minor). Hiermee kun je je kennis verder uitbreiden of je verder verdiepen in een specifiek (bijv. bedrijfseconomisch of financieel) onderwerp.

JAAR 3

Het derde jaar staat in het teken van Financial Accounting en Tax. Je houdt je bezig met de externe financiële verslaglegging en de vraag hoe je de organisatie presenteert aan de buitenwereld. Je leert hoe je de interne jaarrekening op basis van de nationale en internationale wet- en regelgeving moet vertalen naar de externe jaarrekening.

Verdiepen middels een minor

In het derde jaar kun je ook een minor van 20 weken volgen. Een minor is een keuzeprogramma waarmee je je kennis kunt verbreden of verdiepen. Hieronder volgen 3 voorbeelden van minoren:

De minor Beleggen bereidt je voor op functies waarin je particulieren adviseert over beleggingen, bijvoorbeeld als financieel planner en beleggingsadviseur. Het niveau is vergelijkbaar met dat van de DSI (Dutch Security Institute) beleggingsadviseur

De minor begint met een uitgebreide of grondige analyse, waar ook de technische -en de gedragsanalyse aan de orde komen. Tot slot schrijf je een paper over een actueel onderwerp in de beleggingswereld. Bijvoorbeeld wat is de invloed van nieuwe technologische ontwikkelingen (o.a. robo-advies: geautomatiseerd financieel advies) op financiële producten.

Management Control & Risk Management zijn de vakgebieden die zich richten op hoe een organisatie haar doelen behaalt en risico’s beperkt. Met deze minor vergroot je je inzicht in hoe organisaties werken en hoe jij dat kunt beïnvloeden.

De minor is bedoeld voor iedereen, maar vooral geschikt voor diegenen die een functie ambiëren als (assistent-)controller. Dit omdat je als controller het management adviseert over de inrichting en de interne controle van de organisatie.

De academische doorstroomminor Accountancy & Control bereidt jou voor op wetenschappelijk onderwijs en vergemakkelijkt de overstap naar de masteropleiding Accountancy & Control van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Tijdens de minor ontwikkel je wetenschappelijke vaardigheden op bachelorniveau en verdiep je je in wetenschappelijke theorieën op het gebied van accounting en control.

JAAR 4

In het vierde jaar rond je je studie af. Heb je nog geen minor gevolgd, dan kan dit ook in het laatste jaar van je opleiding. Verder werk je aan je afstudeeropdracht die bestaat uit een onderzoeksrapportage. Je onderzoekt daarvoor een relevant en actueel vraagstuk uit de (bedrijfseconomische) beroepspraktijk van Finance & Control, waarmee je tegelijkertijd je vakbekwaamheid toont.

Lees meer over de modules en semesters in de studiegids.

Terug naar de homepage Finance & Control deeltijd

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 22 oktober 2019