Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Finance & Control 3-jarig traject

Tijdens het eerste jaar leer je veel over Bedrijfseconomie en Administratie, Organisatie en Recht, Financieel Management en Accounting.

Op deze pagina:

Het studieprogramma van het 3-jarige traject wordt vernieuwd en gaat er dus anders uitzien dan nu op de site staat. Op het moment dat het definitief is (verwachting uiterlijk december), zullen we de site aanpassen met de nieuwe informatie. Houd de site in de gaten.

JAAR 1

Net als studenten van de vierjarige opleiding Finance & Control maak je kennis met het economische werkveld en de financiële wereld. Je ontdekt wat er bij het werk van een finance professional komt kijken en waar jij goed in bent.

Tijdens de studie leer je middels projecten meer over de praktijk. Zo werk je in semester 2 aan het project Budgeting Planning and Control. Binnen dit project leer je interne financiële rapportages opstellen. Je stelt bijvoorbeeld een masterbudget op en leert de P&C-cyclus gestructureerd vormgeven.

Ook is er in het eerste jaar, de propedeuse, veel aandacht voor professionele vaardigheden en ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan ICT-vaardigheden. Je maakt kennis met verschillende informatiesystemen zoals SAP, Acces, Exact Online.

Lees meer over de vakken per studiejaar in de studiegids .

SPORTEN

Sport tijdens de studie is een belangrijk onderdeel van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten. Sport is dan ook een verplicht onderdeel in het eerste studiejaar. Door sport kun je uitdagingen in de studie beter aan en behaal je betere studieresultaten. Ook leer je jezelf en je klasgenoten op een andere manier kennen.

Het sportaanbod tijdens de studie is zeer divers. Zo kun je roeien, tennissen, klimmen, golfen, fitnessen, schaatsen, snorkelen, schermen en mountainbiken. Ook buiten het studieprogramma en de sportlessen om worden sportactiviteiten georganiseerd, zoals de Dam tot Damloop, sloeproeien en een wintersportreis.

Studie in cijfers

Een goede voorbereiding op je studiekeuze is belangrijk. Het schema 'Studie in cijfers' helpt je om een passende en objectieve keuze te maken. Waar mogelijk vind je naast het cijfer van de HvA-opleiding ook de landelijke score. Zo krijg je op een snelle en herkenbare manier een beeld van de opleiding. Voor meer informatie: zie de toelichting (pdf).

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 21 oktober 2021