Verder studeren

Finance & Control 3-jarig traject

Finance & Control (Bedrijfseconomie) is een brede opleiding die nauw aansluit bij wat het bedrijfsleven vandaag de dag vraagt van een finance professional. Daarnaast is een hbo-bachelor een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van de master en instelling van je keuze.

Aan de slag

Wie weet bereid je over een paar jaar samen met het management van Ahold Delhaize het financiële beleid voor de komende jaren voor. Of geef je als Controller leiding aan de financiële administratie van Artsen Zonder Grenzen. Misschien heb je meer met IT en houd je je liever als Business Analist bij Praxis bezig met het automatiseren van bedrijfsprocessen.

Een andere veelgevraagde functie is die van Risk Auditor, bijvoorbeeld bij Deloitte. Daarbij draait het om risicomanagement en interne beheersing (internal audit). Je houdt je dan bezig met het verbeteren van bedrijfsprocessen. Deze functie heeft veel gemeen met die van Compliance Officer waarbij jij degene bent die onderzoekt in hoeverre de organisatie zich aan de steeds complexer wordende (internationale) wetten, regels en richtlijnen houdt.

Ligt jouw interesse meer in de financiële wereld? En vind je het leuk om mensen en bedrijven te adviseren? Dan zou Vermogensbeheerder bij een organisatie als Van Lanschot Bankiers een interessante functie voor je kunnen zijn. Je beheert dan de beleggingsportefeuilles van klanten en je bepaalt de strategie die past bij hun beleggingsdoelen en risicoprofiel.

Naast deze functies kun je met Finance & Control uiteraard nog veel meer kanten op. En dat geldt net zo goed voor de functies als voor het type organisatie. Van Fintech start-ups tot overheid, van multinational tot vrijwilligersorganisatie, alle hebben behoefte aan een scherpe analyticus die als geen ander het verhaal achter de cijfers kan lezen en dat kan vertalen naar een glashelder advies op managementniveau. Aan die collega die net zo goed weet om te gaan met verandering en technologie als met mensen en cijfers.

Wat staat er straks op je CV?

 • (Assistent-)controller
 • Financieel consultant
 • Business analist
 • Risk Auditor
 • Vermogensbeheerder
 • Consultant
 • Compliance Officer
 • Junior accountmanager bij een bank
 • Financieel medewerker
 • (Assistent-)accountant
 • Belastingadviseur
 • Beleggingsadviseur
 • Kredietadviseur
 • Treasurer
 • Financieel analist
 • Medewerker planning en control

Kim Schneider - oud-student Finance & Control

Geloof in waar jouw hart sneller van gaat kloppen. En durf.

Lees verder

Verder studeren

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt gaan doen en aan welke hogeschool of universiteit.

De hogescholen en universiteiten geven bij hun opleidingen aan of en onder welke voorwaarden je met jouw hbo-bachelor wordt toegelaten tot de master en of er aanvullende eisen gesteld worden. Bij doorstroom van een hbo-bachelor naar een wo-master is bijna altijd sprake van een doorstroom- en schakelprogramma.

Een master volgen aan de UvA

De opleiding Finance & Control van de Hogeschool van Amsterdam heeft afspraken met de Universiteit van Amsterdam (UvA). Je kunt doorstromen naar de UvA via de Academic doorstroomminoren aan het begin van het derde jaar. Finance & Control biedt twee Academic doorstroomminoren, in samenwerking met de UvA, aan:

1. Accountancy & Control minor

2. Business Administration minor

Als je een van deze doorstroomminoren wilt volgen, heb je een cijfergemiddelde van 7,0 of hoger nodig om toegelaten te worden. Na het volgen van een van deze doorstroomminoren, kun je de master Accountancy and Control (financieel-economisch) of de master Business Administration (bedrijfskundig) aan de UvA volgen, direct na afronding van je hbo-opleiding. Je combineert op deze manier de voordelen van het praktijkgericht onderwijs van het hbo, met het theoretische niveau van de universitaire master.

Het universitaire programma bestaat uit colleges gegeven door docenten van de UvA-faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Titel en diploma

Na het afronden van de opleiding Finance & Control 3-jarig traject ontvang je het diploma Finance & Control. Dit is de officiële CROHO-naam van de opleiding. Je mag de titel Bachelor of Science (BSc) voeren.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 12 mei 2021