Hogeschool van Amsterdam

Finance & Control 3-jarig traject

Finance & Control. Bachelor, voltijd

Ben jij de flexibele, ondernemende Bedrijfseconoom van de toekomst? Ga je net zo goed om met verandering en technologie als met mensen en cijfers? Ben je een scherpe analyticus die het verhaal achter de cijfers leest en dat vertaalt naar een glashelder advies op managementniveau? Die finance professional - of het nou Financieel medewerker of een Risk Auditor is, een Business Analist of Controller - word je bij de 3-jarige opleiding Finance & Control / Bedrijfseconomie. Het 3-jarig traject is voor vwo'ers en voor havisten met gemiddeld een 8 op de eindlijst. Sinds 2018 is de naam van de opleiding Bedrijfseconomie veranderd naar Finance & Control. Finance, your future?

Het studieprogramma van het 3-jarige traject wordt vernieuwd en gaat er dus anders uitzien dan nu op de site staat. Op het moment dat het definitief is (verwachting uiterlijk december), zullen we de site aanpassen met de nieuwe informatie. Houd de site in de gaten.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Ben jij de ambitieuze finance professional van morgen? Beschik jij straks over een scherp analytisch vermogen om het verhaal achter de cijfers boven tafel te krijgen?

Wat ga je leren?

Bereid je voor op (online) hoorcolleges, werkcolleges en zelfstudie. Ook werk je met klasgenoten aan bedrijfseconomische opdrachten en projecten uit de beroepspraktijk. Tijdens de opleiding maak je kennis met financiële bedrijfsadministratie en belangrijke ondernemingsprocessen. Via een minor of stage geef je persoonlijke invulling aan de opleiding. Je rondt je studie af met een afstudeeropdracht op het gebied van Bedrijfseconomie. Meer weten?

Bekijk het studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

We leiden je op tot allround financieel-economisch professional. Met de vrije keuze voor een (academische) minor, stage en afstudeeropdracht in een specifieke sector, kun je jezelf wel al specialiseren en profileren. Als afgestudeerde van de opleiding Finance & Control werk je in de zakelijke dienstverlening, het bedrijfsleven of bij de overheid. Je kunt denken aan functies op het gebied van financieel-economisch beheer, planning en budgettering, investeringsselectie en beleggen. Als bedrijfseconoom kun je in Nederland of juist over de grens aan de slag. Meer weten?

Bekijk de beroepen

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een vwo-diploma, of een havo-diploma met een gemiddeld eindcijfer van 8,0 of hoger. Daarnaast gelden er aanvullende eisen.

Bekijk de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Bekijk de inschrijfprocedure
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wil je meer weten over de verschillen tussen de vijf grote opleidingen Business en Economie? Bekijk dan deze video. Zowel studenten als afgestudeerden komen aan het woord over studie en werk: Human Resource Management, Bedrijfskunde, Finance & Control, Commerciële Economie en International Business.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie