Hogeschool van Amsterdam

Finance & Control 3-jarig traject

Finance & Control. Bachelor, voltijd

Ben jij de flexibele, ondernemende finance professional van de toekomst? Ga je net zo goed om met verandering en technologie als met mensen en cijfers? Ben je een scherpe analyticus die het verhaal achter de cijfers leest en dat vertaald naar een glashelder advies op managementniveau? Die finance professional - of het nou een Risk Auditor is, een Business Analist of Controller - word je bij de opleiding Finance & Control / Bedrijfseconomie. Finance, your future?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Ben je gemotiveerd en bereid hard te werken?  Dan is het 3-jarig traject iets voor jou. Na drie jaar (één jaar propedeuse en twee jaar hoofdfase) heb je een volwaardig hbo-diploma.

Bekijk hier het filmpje waarin Monica je alles vertelt over de opleiding Finance & Control aan de HvA. 

Wat ga je leren?

Bereid je voor op (online) hoorcolleges, werkcolleges en zelfstudie. Ook werk je met klasgenoten aan bedrijfseconomische opdrachten en projecten uit de beroepspraktijk. Tijdens de opleiding maak je kennis met financiële bedrijfsadministratie en belangrijke ondernemingsprocessen. Via een minor of stage geef je persoonlijke invulling aan de opleiding. Je rondt je studie af met een afstudeeropdracht op het gebied van Bedrijfseconomie. Meer weten?

Bekijk het studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

We leiden je op tot allround financieel-economisch professional. Met de vrije keuze voor een (academische) minor, stage en afstudeeropdracht in een specifieke sector, kun je jezelf wel al specialiseren en profileren. Als afgestudeerde van de opleiding Finance & Control werk je in de zakelijke dienstverlening, het bedrijfsleven of bij de overheid. Je kunt denken aan functies op het gebied van financieel-economisch beheer, planning en budgettering, investeringsselectie en beleggen. Als bedrijfseconoom kun je in Nederland of juist over de grens aan de slag. Meer weten?

Bekijk de beroepen

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een vwo-diploma, of een havo-diploma met een gemiddeld eindcijfer van 8,0 of hoger. Daarnaast gelden er aanvullende eisen.

Bekijk de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Bekijk de inschrijfprocedure
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wil je meer weten over de verschillen tussen de vijf grote opleidingen Business en Economie? Bekijk dan deze video. Zowel studenten als afgestudeerden komen aan het woord over studie en werk: Human Resource Management, Bedrijfskunde, Finance & Control, Commerciële Economie en International Business.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie