Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Finance & Control 3-jarig traject

De opleiding Finance & Control / Bedrijfseconomie 3-jarig traject is een voltijd bacheloropleiding. Na drie jaar studeren heb je een volwaardig hbo-diploma. Het is een opleiding met veel individuele begeleiding.

  • Je bent geïnteresseerd in de financiële situatie bij bedrijven.
  • Je staat stevig in je schoenen.
  • Je vindt het leuk om met mensen om te gaan en hen te helpen met advies.
  • Je bent analytisch, kritisch en goed met cijfers.
  • Je bent ondernemend, nieuwsgierig en vindingrijk.

Het is belangrijk dat je als beginnend Finance & Control student niet alleen bedrijfseconomische kennis en vaardigheden hebt, maar dat je ook ondernemend bent en beschikt over onderzoekende en communicatieve vaardigheden. Je ontwikkelt dit alles tijdens hoorcolleges (o.a. Algemene Economie, Marketing, Wiskunde, Belastingrecht, Nederlands, Engels), werkcolleges, projecten en praktijkgerichte opdrachten. In jouw klas zit je met gemiddeld 28 studenten samen (werkgroepgrootte). Bepaalde trainingen en opdrachten worden gegeven in kleinere samenstellingen.

De studie bestaat uit een propedeuse van één jaar en een hoofdfase van twee jaar. Het 3-jarig traject is bedoeld voor analytische, snel en hard werkende studenten.

Aandacht voor praktijkervaring, ondernemerschap en internationalisering is er volop tijdens de opleiding. Daarnaast is er veel aandacht voor loopbaanoriëntatie zodat je weet wat je straks op de arbeidsmarkt kunt verwachten.

In de studiegids vind je meer informatie over je vakken.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 15 oktober 2019