Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma - Jaar 2 en 3

Finance & Control 3-jarig traject

JAAR 2

Dit studiejaar pas je je kennis en vaardigheden opnieuw toe tijdens een stage van 5 maanden en bij projecten. Natuurlijk word je hierbij ondersteund door de nodige theorie. Je komt veel te weten over bedrijfsorganisatie, administratieve systemen en de externe verantwoording van financiële uitkomsten van de onderneming. Dit leer je bij vakken als Externe Verslaggeving en Belastingrecht, Management Control en Administratie, Financieel Management en Ondernemingsrecht.

Daarnaast is er volop aandacht voor loopbaanoriëntatie. Waar word ik voor opgeleid? Wat staat me straks te wachten op de arbeidsmarkt? Welke richting wil ik op? Hoe kan ik mijn stages en afstudeeropdracht daarop afstemmen? Deze vragen worden tijdens de lessen Loopbaanoriëntatie behandeld.

JAAR 3

In dit laatste jaar rond je de opleiding af. Je volgt extra vakken, een minor en kiest zelf een relevant afstudeeronderwerp voor een stage. Met de vrije keuze voor een minor en afstudeeropdracht in een specifieke sector, kun je je verder specialiseren en profileren. Een goede afstudeeropdracht laat werkgevers zien wat je waard bent.

Een minor is een keuzeprogramma waarmee je de studie kunt verdiepen of verbreden. Voorbeelden zijn Beleggen, International Banking, of juist een minor die niet is gerelateerd aan Finance & Control. Wanneer je wilt doorstromen naar een bedrijfskundige masterstudie aan de Universiteit van Amsterdam, dan kun je kiezen voor een doorstroomminor (Academic Minor).

Lees meer over je vakken in de studiegids.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 29 augustus 2019