Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma Jaar 1

Finance & Control 3-jarig traject

Het eerste jaar maak je, net als studenten van de vierjarige opleiding Finance & Control, kennis met het economische werkveld en de financiële wereld. Je ontdekt wat er bij het werk van een Finance Professional komt kijken en waar jij goed in bent.
 
Tijdens de studie leer je middels projecten meer over de praktijk. Zo werk je in semester 2 aan het project Budgeting Planning and Control. Binnen dit project leer je interne financiële rapportages opstellen. Je stelt bijvoorbeeld een masterbudget op en leert de P&C-cyclus gestructureerd vormgeven.

Ook is er in het eerste jaar, de propedeuse, veel aandacht voor professionele vaardigheden en ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan ICT-vaardigheden. Je maakt kennis met verschillende informatiesystemen zoals SAP, Acces, Exact Online.

Lees meer over de vakken per studiejaar in de studiegids.

Bindend studieadvies

In het eerste studiejaar moet je bij de HvA 60 studiepunten halen. Haal je minder dan 50 studiepunten, dan geeft de HvA je een afwijzend bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt gaan met de opleiding. Samen met je studiebegeleider bespreek je dan bij welke andere opleiding je eventueel meer op je plek bent. Een studiepunt staat voor 28 uur studietijd. Lees meer over de BSA-norm.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 29 augustus 2019