Hogeschool van Amsterdam

Stage

Ergotherapie

Stagelopen betekent veel nieuwe indrukken opdoen en je oriënteren op het werkveld van ergotherapie. Het leuke van stage is dat je de theorie die je hebt geleerd toepast in de praktijk.

Als ergotherapeut in opleiding (ergotherapeut i.o.) ben je tijdens de stageperiode bezig met veel verschillende facetten van het beroep. Denk hierbij aan behandelen, begeleiden, adviseren, ondersteunen en versterken van cliënten en de omgeving. Naast vaardigheden die je nodig hebt in het directe contact met de cliënt zoals goed kunnen luisteren, zijn andere vaardigheden ook van belang. Zoals organiseren, samenwerken en onderzoeken. In deze periode ben je, naast je stage op het praktijkadres, actief betrokken bij je stagegroep.

HOE ZIEN DE STAGES ERUIT?

In jaar 3 en 4 van de opleiding loop je twee keer stage. De stages duren twintig weken. Naast het stagelopen is er ook nog tijd nodig voor zelfstudie en stagebegeleiding op de opleiding. Gemiddeld zijn er 7-8 bijeenkomsten onder begeleiding van een docentbegeleider. Tussendoor organiseer je met je stagegroep netwerkbijeenkomsten.

Bij de stage werk je in het werkveld onder begeleiding van één of meerdere ergotherapeuten. Stages worden door het hele land gelopen in de revalidatie, verpleeghuizen, bij zelfstandig werkende ergotherapeuten, in een leer-werkbedrijf, in de wijk enz.

NIEUWS WERKVELD, NIEUWE STAGE

Het werkveld van zorg en welzijn blijft in ontwikkeling. Voor ondernemende studenten biedt de opleiding de mogelijkheid om via de afstudeerstage kennis te maken met nieuwe werkvelden. Niet een ergotherapeut, maar een andere professional begeleidt jou tijdens zo’n stage. Zo liepen studenten eerder stage bij een wijkverpleegkundige, met jonge vluchtelingen of in een buurthuis. Ook is het mogelijk om stage te lopen in het buitenland.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 1 oktober 2020