Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Ergotherapie

Op deze pagina vind je alle informatie over inschrijven voor de opleiding Ergotherapie en de verplichte studiekeuzecheck.

Schrijf je uiterlijk op 1 mei 2021 in voor studiejaar 2021-2022. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

CROHO-naam en -nummer Ergotherapie

Deze opleiding is bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) bekend onder code 34574. De officiële naam van deze opleiding waaronder deze bekend is bij DUO is Opleiding voor Ergotherapie, de zogeheten CROHO-naam. Meer informatie over de CROHO-benamingen en de accreditatie van de opleiding kun je terugvinden op de website van de NVAO (de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck geeft je de kans om voor de start van je opleiding te checken of dit de opleiding is die het beste bij je past. Deelname aan de studiekeuzecheck is verplicht. Zonder deelname kun je niet starten met de opleiding.

Op basis van jouw prestaties tijdens de studiekeuzecheck krijg je binnen twee weken na de studiekeuzecheck een studiekeuzeadvies.

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus is het nog niet duidelijk of de studiekeuzecheck in schooljaar 2020-2021 op locatie of online zal plaatsvinden. Meer informatie volgt medio januari 2021.

Data 2020 -2021

De data worden uiterlijk medio januari 2021 op deze pagina gepubliceerd.

Het programma volgt in januari 2021.

  • Schrijf je tussen 1 oktober 2020 en 1 mei 2021 in voor de opleiding in Studielink.
  • Je ontvangt vanaf half januari per e-mail een uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck. Deze e-mail bevat een link naar een korte vragenlijst en een datumprikker.
  • Meld je binnen vier weken na ontvangst van de uitnodiging aan voor de verplichte studiekeuzecheck. Zie het kopje Data studiekeuzecheck hieronder voor de data waarop de studiekeuzecheck wordt georganiseerd.
  • Ben je te laat met aanmelden voor de studiekeuzecheck? Dan wordt je inschrijfverzoek voor de opleiding afgewezen. Dit betekent dat je niet met de opleiding kunt starten. Zorg dus dat je je tijdig aanmeldt voor de studiekeuzecheck.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Als onderdeel van de studiekeuzecheck maak je een voorbereidende opdracht. Meer informatie volgt hierover in januari 2021.

Binnen twee weken na de studiekeuzecheck ontvang je per e-mail een schriftelijk studiekeuzeadvies. Daarin geven wij aan of we denken dat de opleiding geschikt voor jou is. Natuurlijk ga jijzelf ook nadenken of deze opleiding echt wel is wat je er van verwacht had.

Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 1 oktober 2020