Hogeschool van Amsterdam

Verder studeren

Ergotherapie

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt doen en aan welke hogeschool of universiteit.

Na het behalen van je Bachelor of Science Ergotherapie kun je verschillende vervolgopleidingen kiezen zoals een post-hbo opleiding of een master.

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is de enige hogeschool van Nederland die een master in de ergotherapie aanbiedt: European Master of Science in Occupational Therapy. In samenwerking met partners uit Denemarken, Zweden, Engeland en Zwitserland organiseert de opleiding Ergotherapie van de HvA deze parttime tweejarige masteropleiding. De opleiding kun je direct na afronding van een hbo-opleiding Ergotherapie volgen en deze is te combineren met werk. De master is volgens de Keuzegids Masters 2019 de beste master van Nederland in de categorie gezondheidswetenschappen.

Behalve de masteropleiding kun je je ook verder specialiseren door middel van een post hbo-opleiding. Een voorbeeld hiervan is de specialisatie ‘Kinderergotherapie’, die aangeboden wordt door verschillende ergotherapie opleidingen in Nederland.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 9 september 2019
Bianca ten Rouwelaar, 25 - Ergotherapeut en adviseur Wmo bij de gemeente.

De master Occupational Therapy is zodanig ingericht dat je zelf je eigen pad kan bewandelen en interesses kan toepassen met begeleiding van professionals.

Lees verder