Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Ergotherapie

De opleiding Ergotherapie duurt vier jaar. Tijdens de opleiding werk je aan allerlei praktijkgerichte opdrachten. De theorie en vaardigheden die je krijgt aangeboden in de hoor- en werkcolleges kun je gelijk toepassen op het project waar je op dat moment mee bezig bent. In de hogere jaren ga je steeds meer zelf op zoek naar de theorie die je nodig hebt in de praktijk.

In de eerste twee jaar van de opleiding maak je kennis met het beroep en het brede werkveld van de ergotherapeut.

In het eerste jaar ben je vooral bezig met oriëntatie op het beroep. Wil ik het en kan ik het? Het jaar is opgebouwd aan de hand van zeven modules. Ook loop je dit jaar een korte stage van een week. In jaar 2 ga je je verder verdiepen en aan de slag met het verder ontwikkelen van je vaardigheden. Jaar 2 is opgebouwd aan de hand van acht modules. In jaar 2 bereid je je voor op de eerste echte stage die plaatsvindt in jaar 3. In zowel jaar 1 als 2 besteed je een dag in de week aan praktijkleren. Een opdracht in de praktijk.   

Jaar 3 staat in het teken van het volgen van een minor en een stage van 20 weken. In het laatste jaar van de opleiding ben je bezig met afstuderen. Je voert je afstudeerproject uit en loopt 20 weken stage.


Studiegids

In de studiegids vind je meer informatie over je vakken.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 12 december 2018