Hogeschool van Amsterdam

Technische Bedrijfskunde

Wil jij de technische processen verbeteren van internationale topbedrijven in de regio Amsterdam? En op die manier medeverantwoordelijk zijn voor de business van bijvoorbeeld Tony Chocolonely, LG of KLM? Bij Technische Bedrijfskunde komen management en techniek samen.

Wat is Technische Bedrijfskunde?

Als technisch bedrijfskundige houd je je bezig met het analyseren en verbeteren van de (technische) processen van organisaties. Ook bedenk je acties die een bedrijf of afdeling kan nemen om een succesvolle toekomst veilig te stellen.

Welke vakken kun je bij deze leerroute verwachten?

Het studieprogramma van deze leerroute is een mix van technisch inhoudelijke vakken en bedrijfskundige vakken, zoals materiaalkunde, duurzaamheid, logistiek, productieprocessen en marketing. Je leert hoe je bedrijven helpt om aan te haken bij ontwikkelingen als fast data, digitalisering en duurzaamheid. Voorbeeldvakken die je kunt verwachten zijn:

Bedrijven moeten nadenken over de manier waarop zij de bedrijfsprocessen ontwerpen en optimaliseren. In dit vak ga je bedrijfsprocessen in beeld brengen. Je leert hoe je een analyse maakt van de manier waarop die processen beter kunnen worden ingericht. Het gaat daarbij om de volledige goederenstroom, van grondstof tot eindproduct voor de klant.

Steeds meer bedrijven zoeken ingenieurs die ook kennis van Marketing en Finance hebben. In een mix van hoor- en werkcolleges leer je verschillende marketinginstrumenten kennen. Ook het analyseren van de financiële structuur van een onderneming en het opstellen van een businessplan komen aan bod.

In dit vak ontdek je hoe je data (toegepaste statistiek) gebruikt en analyseert. Ook leer je hoe een organisatie de informatiesystemen zo kan inrichten, dat ze aansluiten op de bedrijfsprocessen. Met als doel dat het management die processen goed kan (bij)sturen.

Wat zijn de afstudeerrichtingen binnen deze leerroute?

Deze leerroute heeft één afstudeerrichting. Na het eerste jaar studeer je verder en volg je de richting Business Engineering.

Hoe ziet jouw werkveld er later uit?

Na deze opleiding kun je direct aan de slag in functies als Projectleider, Productmanager of Business developer.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 24 september 2020