Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Engineering. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 30107). Kijk voor meer informatie over CROHO-benamingen en accreditatie op nvao.nl (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Voor studiejaar 2022-2023 kun je je vanaf 1 oktober 2021 tot uiterlijk 1 mei 2022 inschrijven aan de hand van het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het voor de opleiding helaas niet meer mogelijk om de studiekeuzecheck op locatie aan te bieden. De studiekeuzecheck is nog steeds een verplicht onderdeel van het inschrijfproces en is omgezet naar een online studiekeuzecheck.

De studiekeuzecheck zal bestaan uit het maken van een algemene vragenlijst, het bekijken van een online college en het maken van de bijpassende huiswerkopdracht. Dit programma is gebasseerd op de huidige corona-regelgeving en zal nog kunnen veranderen.

  • 21-06-2021
  • 23-06-2021
  • 25-06-2021

Houd alvast rekening in je agenda met deze datum. Zodra je een inschrijfverzoek hebt ingediend, ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je kunt aanmelden voor een van deze data.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Twee weken voor deze datum ontvang je een voorbereidende huiswerkopdracht. Kies dus voor een datum waarop je de tijd hebt om hiermee bezig te gaan. De data voor de studiekeuzecheck vind je hieronder:

Twee weken voor de door jou gekozen datum ontvang je een digitale voorbereidingsopdracht. Deze opdracht dien je 4 dagen voor je deelname ingeleverd te hebben.

Tijdens de online studiekeuzecheckdag neem je deel aan een virtual classroom waar je je docenten en medestudenten ontmoet.

Binnen twee weken na je studiekeuzecheck ontvang je een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga je ook zelf nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je de opleiding echt wilt doen.

Heb je na het lezen van de veelgestelde vragen toch nog een vraag? Stel dan je vraag aan het onderwijsbureau via het digitaal loket.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 11 februari 2021