Na je opleiding

Na het afronden van de opleiding ontvang je het diploma Engineering en mag je de titel bachelor of science voeren. Aan het eind van je opleiding heb je een netwerk opgebouwd van vrienden en contacten in het werkveld. Tevens is er een alumnivereniging waarvan je lid kunt worden met andere oud-studenten welke activiteiten organiseren en om je netwerk verder te vergroten. Je kunt zo direct aan de slag in het werkveld. Of kies je ervoor om verder te studeren?

Er is veel vraag naar technici op de arbeidsmarkt. Als ingenieur kun je aan de slag als ontwerper, onderzoeker, adviseur, projectleider, business developer of technisch specialist. Denk bijvoorbeeld aan een baan bij een ontwerp- of ingenieursbureau en bedrijven op het gebied van de fabricage van industriële- en consumentenproducten, energie, industriële automatisering en machinebouw.

Verder studeren

Je bachelordiploma Engineering is ook een goede basis om verder te studeren. Welke master je kunt doen, hangt af van de hogeschool of universiteit waar je de master wilt volgen.

Deze master sluit in ieder geval aan:

Wil jij je na de opleiding Engineering verder specialiseren op het gebied van data-analyse en digitale technologie? Dan kun je direct doorstromen naar de multidisciplinaire hbo-master Digital Driven Business, die wordt aangeboden aan de HvA. Tijdens deze eenjarige master leer je hoe je opkomende digitale technologieën en data om kunt zetten naar business modellen. Voor deze master geldt een selectieprocedure.

Overige masters

Je kunt ook kiezen voor een master Computer Engineering, Electrical Engineering of Embedded Systems gaan halen aan een Technische Universiteit. Of een master Artificial Intelligence aan bijvoorbeeld de UVA of de VU in Amsterdam. Mogelijk stellen deze instellingen aanvullende instroomeisen. Meer informatie daarover vind je bij de betreffende universiteit.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 11 februari 2021