Hogeschool van Amsterdam

Engineering

Bachelor, voltijd

Een ingenieur maakt producten die ons leven leuker, gezonder en veiliger maken. Misschien ontwikkel jij een slimme hartmonitor voor een ziekenhuis. Of een sensorsysteem dat aardbevingen eerder ontdekt.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Ontdek de leerroutes van Engineering bij de HvA

Wat Engineering bij de HvA extra interessant maakt

Je volgt een van de vijf leerroutes, maar kiest óók vakken uit andere leerroutes. Daardoor kun je later beter samenwerken in multidisciplinaire teams. En ben je breder inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Breed of gespecialiseerd? Uniek aan de HvA is dat je de keuze hebt uit een brede oriëntatie op de bachelor Engineering of een van de meer gespecialiseerde leerroutes: Elektrotechniek, Technische bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde of Product Ontwerpen. In de eerste 10 weken kun je nog switchen.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 20 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken.

Als ingenieur kun je werken als ontwerper, onderzoeker, adviseur, projectleider, business developer, technisch specialist of verbeteraar van bedrijfsprocessen. Dit kan bijvoorbeeld bij ontwerp- en ingenieursbureaus en bedrijven op het gebied van fabricage van industriële en consumentenproducten, energie, industriële automatisering en machinebouw.

Lees meer

Diploma havo, vwo, mbo-4 of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Aanvullende eisen staan in het toelatingsschema.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal vijf werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer

Wat is Engineering?

Op onze hbo-opleiding Engineering leer je hoe je machines, producten en productieprocessen ontwerpt, bestuurt en vermarkt. Het eindresultaat moet technisch goed werken, maar ook betaalbaar, aantrekkelijk vormgegeven, veilig en duurzaam zijn.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek