Engineering

Bachelor, voltijd

Als engineer maak je de wereld een beetje makkelijker, leuker en gezonder. Of het nu gaat om duurzame energie-opwekking, mobiliteit, robotica of voeding. Dat doe je niet alleen, maar in teams met verschillende engineering disciplines. Samen bedenk en creëer je oplossingen voor problemen nu en in de toekomst. Daarom heb je als engineer niet alleen kennis nodig van je eigen vakgebied, maar ook van andere specialisaties. Zo kom je tot de beste resultaat.

Kies je voor de opleiding Engineering? Dan kies je bij de start van je eerste jaar voor één van de vier leerroutes. Wil je meer weten over de verschillende leerroutes? Bekijk dan de onderstaande pagina’s:

Welke leerroute je ook kiest, bij de HvA maak je altijd kennis met andere engineering disciplines. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een 'cross engineering' project. Samen met studenten van andere leerroutes benader je dan 'real life' cases vanuit verschillende disciplines. Tijdens die projecten merk je pas hoe hard je de verschillende disciplines nodig hebt om tot een goed resultaat te komen. Maar dat is niet alles. Want ook volg je in het eerste jaar verplicht een keuzevak. Daarbij maak je kennis met interessante aspecten van een andere leerroute. Met die combinatie van kennis in de breedte én de diepte onderscheidt een engineer van de HvA zich van de rest.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat ga je leren?

De hbo-opleiding Engineering kent vier verschillende leerroutes: Elektrotechniek, Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde & Werktuigbouwkunde. Wanneer je je voor de opleiding inschrijft, kies je direct 1 leerroute uit. In het eerste jaar word je intensief begeleid. Als we samen ervaren dat een andere leerroute (nog) beter bij jou past, kun je gedurende de eerste 10 weken van het studiejaar nog gewoon overstappen. Je volgt aan het begin van de opleiding één van de vier leerroutes, maar je doet ook kennis op van andere leerroutes. Na twee jaar kies je een richting waarin je afstudeert.

Bekijk het studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

Er is veel vraag naar technici op de arbeidsmarkt. Na de opleiding ben je ingenieur en kun je gaan werken als ontwerper, onderzoeker, adviseur, projectleider, business developer of technisch specialist. Als vakgebied heb je de keuze uit verschillende richtingen, zoals elektrotechniek, mechatronics of industrieel ontwerpen. Je kunt bijvoorbeeld als engineer aan de slag bij een ontwerp- of ingenieursbureau en bedrijven op het gebied van de fabricage van industriële- en consumentenproducten, energie, industriële automatisering en machinebouw.

Bekijk de mogelijkheden

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot de opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma, een mbo-diploma op niveau 4 of een gelijkwaardig bevonden diploma. Voor een havo- of vwo-diploma zijn alle profielen mogelijk, behalve C&M.

Meer over de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal drie werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Schrijf je in

Wat Engineering bij de HvA extra interessant maakt

Wil je verder kijken dan je eigen leerroute, dan kun je in jaar 1 kiezen voor Cross Engineering projecten. Dat zijn multidisciplinaire projecten waarin je met studenten uit andere leerroutes samenwerkt aan vraagstukken uit het bedrijfsleven.

Bij Engineering aan de HvA ontwikkel je sowieso een brede blik op het vakgebied, want naast vakken uit je eigen leerroute, ga je ook aan de slag met vakken uit andere leerroutes. Zo ben je later breder inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek