Engineering

Bachelor, deeltijd

Je hebt een leuke baan, in de techniek of ergens anders. Maar je wil graag verder. Je wil je kennis verbreden. Je wil jezelf ontwikkelen, uitdagen. Je wil doorgroeien, van een uitvoerende naar een coördinerende functie of misschien wel naar een managementrol. Of je wil je verder verdiepen als technisch specialist. Je wil daarvoor tijd vrijmaken, keuzes maken. Kies dan voor een deeltijd hbo-opleiding Engineering.

Tijdens de deeltijdopleiding Engineering ontwikkel jij je als professional en als persoon. Je leert over werktuigbouw en bedrijfskunde in de breedste zin. Je verdiept je in energietechniek en mechanica, maar je weet ook bedrijfsprocessen te optimaliseren en een business te ontwikkelen. Je leert tijdens de opleiding hoe je van een vraagstelling naar een advies komt: hoe kan iets sneller, beter, efficiënter, goedkoper?

Maar een engineer op hbo-niveau is meer dan een deskundige professional. Soms moet je doorbijten. Dan wordt pas tijdens een project of in een gesprek met je vaste studiebegeleider duidelijk waarom je iets moest leren. Jij leert samen te werken met mensen uit andere bedrijfstakken, rekening te houden met heel veel diverse factoren, systematisch te onderzoeken en ontwerpen, je meningen – je kennis van techniek – te onderbouwen met feitelijke argumenten.

Studieprogramma

De opleiding Engineering deeltijd duurt vier jaar, waarbij je studeert in deeltijd. Daardoor kun je het geleerde gelijk in de praktijk brengen op je werk. Een groot deel van je studiepunten haal je namelijk met Werkend Leren. Hierin reflecteer je op wat je geleerd hebt en hoe je dat in jouw werkpraktijk hebt gebruikt. De eerste twee jaar zijn gelijk opgebouwd. Elk semester van de opleiding heeft een thema, bijvoorbeeld Research & Analysis of Design & Development. Hierin volg je basis- en keuzevakken. Ook doe je een project dat je uitwerkt op je eigen werk.

Bekijk het studieprogramma

Beroepsmogelijkheden

Als je begint aan deze deeltijdopleiding heb je al een baan. Werk je in een technische omgeving, dan kun je misschien wel doorgroeien binnen deze organisatie. Maar met jouw verbrede visie en netwerk kun je ook ergens anders aan de slag. Je wordt organisatieadviseur, ingenieur, kwaliteitsmanager of technisch ontwerper. Je wordt productiemanager, projectingenieur of procesengineer. Je wordt hoofd bedrijfsbureau of mechanical engineer. Wat je ook wordt, je wordt een engineer van de toekomst.

Bekijk de mogelijkheden

Toelatingseisen

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Om de studie in vier jaar af te kunnen ronden worden er echter ook eisen gesteld aan het soort werk dat je doet; je moet een zogenoemde relevante werkkring hebben. Voor deze opleiding geldt als relevante werkkring dat je bij een industrieel bedrijf werkt, waar bovendien de mogelijkheid is om je op hbo-niveau te ontwikkelen.

Bekijk de toelatingseisen

Inschrijven

Schrijf je bij voorkeur voor 1 mei 2021, maar uiterlijk op 31 augustus 2021 in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt circa 3 werkdagen in beslag. Na inschrijving ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor een studiekeuzecheck.

Schrijf je in
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek