Toelatingseisen

Je wordt tot deze Associate degree-opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4 diploma. Er gelden geen extra eisen.

Mbo-diploma niveau 4

Met een mbo-diploma niveau 4 voorzien van een diplomadatum vóór 1 september 2022 kun je een hbo-opleiding starten in studiejaar 2022-2023. Er zijn geen aanvullende eisen. Er worden geen vrijstellingen verleend voor op het mbo behaalde vakken.

Let op! Heb jij je voor 1 mei ingeschreven voor een hbo-opleiding aan de HvA, maar heb je door de coronamaatregelen een kleine studievertraging opgelopen? En krijg je daardoor niet vóór 1 september je mbo-diploma? Dan kun je met een positief afrondingsadvies van jouw mbo-opleiding in september toch starten met je hbo-opleiding. Lees hier wat je daarvoor moet doen.

Naast deze toelatingseisen is deze opleiding met name gericht op de volgende groepen:

  • Afgestudeerden op mbo-niveau 3 met een verwante opleiding en minimaal twee jaar relevante werkervaring. Daarnaast dien je de 21+ toets gehaald te hebben;
  • Afgestudeerden op mbo-niveau 4 met een verwante opleiding en minimaal een jaar relevante werkervaring;
  • Uitvallers van een verwante hbo-opleiding;
  • Uitvallers uit de eigen bachelors Leraar Gezondheidszorg en Welzijn, Leraar Horeca en Voeding, Leraar Mens en Technologie, Leraar Algemene Economie of Leraar Bedrijfseconomie.

We adviseren je in alle gevallen om contact op te nemen met de opleidingscoördinator Michael Laarman. Voor informatie kun je ook terecht bij het onderwijsbureau: onderwijsbureau-foo@hva.nl, tel. nr. 020 - 599 56 10.

Extra toelatingsmogelijkheden

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma, dan moet jouw diploma gewaardeerd worden door de HvA. Naast een geschikt diploma, geldt voor Nederlandstalige opleidingen dat je alle vier de onderdelen van het Staatsexamen Nederlands als Tweede Taal, niveau II (NT2) behaald hebt. Meer informatie over diplomawaardering.

Taalschakeltraject

Wil je je voorbereiden op het Staatsexamen NT2 programma II en/of mis je een vak op je buitenlandse diploma (minimaal havo 5-niveau), dan kun je een voorbereidend traject volgen: het Taalschakeltraject.

Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het 21+-toelatingsonderzoek.

Deficiëntie- en opfriscursussen

De volgende mogelijkheden worden geboden:

  • Om vakken te volgen (inclusief toetsing), waarin je geen eindexamen hebt gedaan, maar die nodig zijn om toegelaten te worden (deficiëntie).
  • Om vakken, waarin je wel eindexamen hebt gedaan, bij te spijkeren (opfrissen).
  • Als je een MBO-4 diploma hebt en je kennis van een vak wilt bijspijkeren (opfrissen).

Meer informatie over deficiëntie- en opfriscursussen.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 23 september 2021