Educatief Professional Beroepsonderwijs deeltijd

Educatief Professional Beroepsonderwijs. Associate degree, deeltijd

Wil je je graag verder ontwikkelen, een opleiding doen op hbo-niveau, maar jezelf (nog) niet voor vier jaar vastleggen? Dan is de nieuwe tweejarige Associate degree-opleiding tot Educatief Professional Beroepsonderwijs wellicht precies wat je zoekt: breed, praktijkgericht en met veel toekomstperspectief.

Wat houdt de opleiding in?

Een Educatief Professional Beroepsonderwijs werkt in het beroepsonderwijs, maar heeft een andere focus dan een docent. Tijdens deze tweejarige deeltijdopleiding krijg je uiteraard volop vakkennis en een brede(re) onderwijskundige basis. Maar de praktijk staat centraal. Jouw praktijk. En dan vooral: jouw persoonlijke ontwikkeling daarbinnen.

Bekijk het studieprogramma van Educatief Professional Beroepsonderwijs deeltijd

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

Na je opleiding krijg je de wettelijk erkende hbo-graad ‘Associate degree’ en mag je jezelf Educatief Professional Beroepsonderwijs noemen. En daar is een groeiende behoefte aan. Jouw opleiding sluit uitstekend aan op vraag naar vakmensen in het beroepsonderwijs. Leerlingen leren daar steeds meer in de praktijk. En moeten daarin goed begeleid worden. Door mensen als jij. Je hebt dus goede perspectieven. En ook als je verder wilt doorstromen naar een bacheloropleiding zit je hier goed.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Educatief Professional Beroepsonderwijs deeltijd

Wat zijn de toelatingseisen?

Om rechtstreeks toegelaten te worden tot een Associate degree-opleiding heb je minimaal een mbo-4 of havo-diploma nodig. Heb je een diploma op mbo-3-niveau, neem dan deel aan het 21+ toelatingsexamen. Studenten met een aanverwant mbo-diploma komen mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen. Neem hiervoor contact op met de coördinator van het programma.

Bekijk de toelatingsprocedure van Educatief Professional Beroepsonderwijs deeltijd

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Wil je in september 2022 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2021 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving uiterlijk op 31 augustus 2022. Na aanmelding in Studielink word je door de opleiding uitgenodigd voor een intake.

Bekijk de inschrijfprocedure van AD Educatief Professional Beroepsonderwijs deeltijd
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding