Hogeschool van Amsterdam

Verder studeren

Creative Business

De hbo-bachelor Creative Business voltijd biedt een goede basis om verder te studeren.

Verschil HBO- en WO-Masters

Na het behalen van een Bachelor-diploma kan je een Master-opleiding gaan volgen. Dit kan zowel op HBO- als op WO-niveau. Op Studiekeuze123 vind je een uitleg over wat het verschil is tussen een master op HBO-niveau en op WO-niveau.

Als je een Master gaat volgen aan een universiteit dien je een tussenjaar, maar soms zelfs twee tussenjaren, te doen. Dit wordt een Pre-Master genoemd. Voor sommige WO-Masters bestaan verkorte routes: als je bijvoorbeeld via ons de minor Doorstroom Communicatiemanagement bij de UvA volgt, dan wordt het Pre-Master traject voor de WO-Master Communicatiemanagement ingekort. 

Je hebt ook de mogelijkheid om een HBO-Master te volgen. HBO-Masters bieden tegenwoordig veelal dezelfde titel als WO-Masters. Een HBO-Master is praktischer en beroepsgerichter ingericht en hierdoor hoef je geen Pre-Master te behalen. Je behaalt dan dus in kortere tijd je Master-diploma. 

Voorbeelden van HBO-Masters zijn:
- Master International Communication (Hanze Groningen)  
- Master Digital design (HvA)  

Overzicht HBO-masters

Een compleet overzicht van HBO-masters kun je raadplegen via de matchfinder op Studiekeuze123. Je kunt filteren op HBO-Masters en daarbij kun je ook bekijken wat er per specifiek vakgebied te vinden is. Via deze link kun je eveneens WO-Masters zoeken. 

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 6 september 2019