Toelatingseisen

Creative Business deeltijd

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Werk in een relevant beroepenveld is belangrijk. Er is geen stage in de deeltijdopleiding opgenomen en dat betekent dat de verschillende opdrachten uitgevoerd moeten worden in het bedrijf of de organisatie waar je werkt.

Let op! Alleen studenten met een diploma voorzien van een datum voor 1 september worden toegelaten tot de opleiding.

Na je inschrijving nodigen we je uit voor een intakegesprek. Dit is onze studiekeuzecheck, om te kijken of er een match is tussen jou en de opleiding. Dit intakegesprek is een voorwaarde om met de opleiding te mogen beginnen.

Denk je dat je kan instromen in de hoofdfase en een vrijstelling kan krijgen voor de propedeuse? Stuur dan je motivatie en eventuele bewijsstukken op via deze link . Wij nemen dan contact met je op.

Je kan je al aanmelden in Studielink voor de hoofdfase van de opleiding; de inschrijving wordt pas bevestigd na onze toestemming.

Met een mbo-diploma niveau 4 kun je een hbo-opleiding starten, er zijn geen aanvullende eisen. Er worden geen vrijstellingen verleend voor op het mbo behaalde vakken.

Let op! Alleen studenten met een mbo-diploma behaald en voorzien van een diplomadatum vóór 1 september 2022 zijn toelaatbaar tot de opleiding in studiejaar 2022-2023.

Voldoe je niet aan de eerder genoemde toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het 21+-toelatingsonderzoek. Houd de data goed in de gaten en meld je op tijd aan!

Heb je een buitenlands diploma, dan moet jouw diploma gewaardeerd worden door de HvA. Naast een geschikt diploma, geldt voor Nederlandstalige opleidingen dat je alle vier de onderdelen van het Staatsexamen Nederlands als Tweede Taal, niveau II (NT2) behaald hebt.

Meer informatie over Diplomawaardering .

De volgende mogelijkheden worden geboden:

  • Om vakken te volgen (inclusief toetsing), waarin je geen eindexamen hebt gedaan, maar die nodig zijn om toegelaten te worden (deficiëntie).
  • Om vakken, waarin je wel eindexamen hebt gedaan, bij te spijkeren (opfrissen).
  • Als je een mbo-4 diploma hebt en je kennis van een vak wilt bijspijkeren (opfrissen).

Meer informatie over Deficiëntie- en opfriscursussen .

Ben je een anderstalige aankomende student van de HvA, dan kun je een voorbereidend traject volgen: het Taalschakeltraject.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 1 november 2021