Studielast

Communication and Multimedia Design

Op deze pagina lees je meer over het aantal contacturen in het eerste jaar, het aantal uren dat je besteedt aan zelfstudie en het bindend studieadvies (BSA).

Contacturen

Bij CMD heb je 16 uur contacttijd per week in het eerste jaar. Hierbij staat blended learning centraal waarbij er gemiddeld 60% fysieke lessen plaatsvinden op de campus en 40% online lessen. In de hogere jaren is dit gemiddeld 12 uur per week. De contacttijd bij CMD bestaat uit hoor- en werkcolleges, projectbegeleiding en studiebegeleiding. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Zelfstudie

Naast de contacttijd besteed je ca. 24 uur per week met medestudenten aan projecten en onderzoeken, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens door middel van zelfstudie. In het begin van het studiejaar sturen de docenten zowel de inhoud als de manier waarop je leert. Later in het jaar wordt er steeds meer een beroep op je zelfstandigheid gedaan.

Bindend studieadvies

Per studiejaar kun je 60 studiepunten halen. Haal je in het eerste jaar van de opleiding minder dan 50 studiepunten, dan geeft de HvA je een afwijzend bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt gaan met de opleiding. Met je studiebegeleider bespreek je dan of je bij een andere opleiding beter op je plek bent. Een studiepunt staat voor 28 uur studietijd.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 4 augustus 2021