Hogeschool van Amsterdam

Toelatingseisen

Communication and Multimedia Design

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Voor het havo-profiel Cultuur en Maatschappij geldt als nadere vooropleidingseis het vak wiskunde A of B.

Let op! Alleen studenten met een diploma voorzien van een datum voor 1 september worden toegelaten tot de opleiding.

21 JAAR OF OUDER

Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het 21+-toelatingsonderzoek.

DEFICIËNTIE- EN OPFRISCURSUSSEN

De volgende mogelijkheden worden geboden:

  • Om vakken te volgen (inclusief toetsing), waarin je geen eindexamen hebt gedaan, maar die nodig zijn om toegelaten te worden (deficiëntie).
  • Om vakken, waarin je wel eindexamen hebt gedaan, bij te spijkeren (opfrissen).
  • Als je een mbo-4 diploma hebt en je kennis van een vak wilt bijspijkeren (opfrissen).

Meer informatie over Deficiëntie- en opfriscursussen.

INSTROOM IN DE HOOFDFASE

Communication and Multimedia Design (CMD) heeft beperkte mogelijkheden voor instroom in de hoofdfase. Je kunt uitsluitend instromen in de hoofdfase als je een propedeuse hebt behaald bij een andere CMD-opleiding met hetzelfde CROHO en na een positief advies van de tweedejaar teammanager. De opleidingsmanager beslist over de toelating.

Hoe werkt het?

Je geeft je op bij Studielink als hogerejaars en je volgt daar verder de procedure. Je ontvangt dan binnen 5 dagen een link om je kopie diploma, cijferlijst, boekenlijst en motivatie op te sturen. Na een positieve beoordeling van deze bewijzen ontvang je een bevestiging of je bent toegelaten tot het 2e jaar. Daarna ontvang je in de 3e week van augustus nog een uitnodiging voor een gesprek met de teammanager van het 2e jaar zodat hij wat meer uitleg kan geven over ons 2e jaar en bijbehorende projecten en keuzevakken.

Na 1 mei 2020 nemen wij geen aanmeldingen meer in behandeling. 

BUITENLANDS DIPLOMA

Heb je een buitenlands diploma, dan moet jouw diploma gewaardeerd worden door de HvA. Naast een geschikt diploma, geldt voor Nederlandstalige opleidingen dat je alle vier de onderdelen van het Staatsexamen Nederlands als Tweede Taal, niveau II (NT2) behaald hebt.

Meer informatie over Diplomawaardering

Taal- en Schakeltraject

Wil je je voorbereiden op het Staatsexamen NT2 programma II en/of mis je een vak op je buitenlandse diploma (minimaal havo 5-niveau), dan kun je een voorbereidend traject volgen: het Taal- en Schakeltraject.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 23 maart 2020