Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Communication and Multimedia Design

Op deze pagina vind je alle informatie over de aanmeldprocedure en de studiekeuzecheck van de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD). Vanwege het coronavirus zal het dit jaar anders gaan dan normaal. We lichten toe waarom we onderdelen anders doen en hoe dat aansluit bij hoe wij werken bij CMD Amsterdam.

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2020-2021. De uiterste inschrijfdeadline was 1 juni. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 juni al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 juni je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR LAATSTEJAARS MBO-4-STUDENTEN

Ik zit in het laatste jaar van het mbo en kan een aantal onderdelen niet afronden, kan ik toch aan het hbo starten?

Wij kunnen ons voorstellen dat je in het laatste jaar van je mbo-opleiding door de maatregelen rond het coronavirus één of een aantal kleine studieonderdelen niet kunt afronden. Je ontvangt dan geen mbo-diploma aan het einde van dit schooljaar.

Om te voorkomen dat studenten hierdoor niet kunnen doorstromen naar het hbo, wordt momenteel op landelijk niveau overlegd  hoe de doorstroming naar het hbo voor deze studenten zo goed mogelijk geregeld kan worden. De HvA is aangesloten bij dit overleg en houdt de ontwikkelingen goed in de gaten. Zodra meer bekend is, lees je dat op deze pagina.

Gebruik hiervoor het stappenplan inschrijven. Een verplicht onderdeel van de inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie. Ben je al ingeschreven voor de opleiding en heb je je aangemeld voor de studiekeuzecheck? Houd dan ook je mail in de gaten.

Na je inschrijving ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor deze datum. Heb je deze niet ontvangen? Check je spam of neem contact op via hva.nl/vragenformulier.

Data

  • 1 juli - Deadline voorbereiding/ huiswerk voor de online studiekeuzecheck. Je kunt dan op 1 juli je eventuele vragen stellen in het Vragenuurtje met de opleiding.
  • 2 juli - Deadline voorbereiding/ huiswerk voor de online studiekeuzecheck. Je kunt dan op 2 juli je eventuele vragen stellen in het Vragenuurtje met de opleiding.
  • 21 augustus - Deadline voorbereiding/ huiswerk voor de online studiekeuzecheck. Je kunt dan op 21 augustus tussen 11 en 12 uur je eventuele vragen stellen in het Vragenuurtje met de opleiding. Je ontvangt hiervoor nog een link.

Online vragenlijst

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het voor de opleiding helaas niet mogelijk om de studiekeuzecheck op onze locatie aan te bieden. Wel vul je een online vragenlijst (verplicht) tijdens je aanmelding op Studielink. Met deze vragen willen we nagaan of jij een goed beeld hebt van de opleiding.

Huiswerkopdrachten, maar geen toets

Wil je echt weten hoe het is om bij CMD Amsterdam te studeren? Dan hebben we een aantal opdrachten voor je die je thuis kunt maken. Het maken van deze opdrachten kan je misschien meer inzicht geven in jouw interesse voor de studie. Deze opdrachten doe je voor jezelf en zullen dus niet getoetst worden.

Let op! Tijdens de SKC-dag kun je in een online klaslokaal (Virtual Classroom) vragen stellen aan onze docenten. Zorg er dus voor dat je op tijd je huiswerkopdrachten af hebt. Bekijk de deadline onder het kopje data studiekeuzecheck hierboven. De link naar de Virtual Classroom ontvang je via de mail.

Bereid je goed voor. Klik hier!

Op basis van de beoordeling van de vragenlijst ontvang je, uiterlijk 2 weken na de studiekeuzecheck- vanuit de opleiding een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze is voor jou.

Verder is het de bedoeling dat jij zelfstandig de onderdelen van de studiekeuzecheck doorloopt en gaat nadenken of jouw ervaring hiermee overeenkomt met je verwachtingen en of je deze opleiding bij je past.

Het advies is niet bindend maar bedoeld om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen. Mocht je vragen hebben n.a.v. het advies, dan kun je contact opnemen met het onderwijsbureau via info-cmd@hva.nl.

 

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 8 juli 2020