Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Communication and Multimedia Design

Schrijf je in op uiterlijk 1 juni 2020 voor studiejaar 2020-2021. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Na je aanmelding voor je opleiding via Studielink ontvang je vanaf half januari een uitnodiging om je aan te melden voor de studiekeuzecheck. Zodra je je aanmeldt voor de studiekeuzecheck kies je een datum en/of een dagdeel. Doe dat zo snel mogelijk. Ter voorbereiding op de studiekeuzecheck vul je tijdens je inschrijving in Studielink een online vragenlijst in.

Iedereen die aan de toelatingseisen voldoet (juiste vooropleiding), zich tijdig heeft aangemeld en de studiekeuzecheck heeft voltooid is toelaatbaar.

De dag bestaat uit een theorietoets, een les en een gesprek naar aanleiding van de vragenlijst die je hebt ingevuld. 

Over vragenlijst

In de vragenlijst komt een vraag aan bod over de vakken in het propedeusejaar, bekijk de vakken/projecten in het propedeusejaar op de pagina Studiegids propedeuse. Welke onderdelen lijken je leuk en welke minder leuk? Op de opleiding Communication and Multimedia Design krijg je zowel vakken over techniek en programmeren als over design, strategie en cultuur & media. Spreekt het brede karakter van CMD je aan? Licht je antwoord toe in de vragenlijst.

Huiswerkopdracht en toets

Voor de studiekeuzecheck moet je thuis een werkboek invullen en teksten lezen om je voor te bereiden voor de toets. Zie hieronder de uitleg:

a. Werkboek

Het is de bedoeling dat je het werkboek invult, uitprint en meeneemt naar de studiekeuzecheck. Als je dit niet bij je hebt, kun je niet deelnemen aan de SKC-dag.

b. Toets

Voor de studiekeuzecheck moet je thuis enkele vakinhoudelijke teksten lezen. De links naar de (online) teksten vind je hieronder. Lees de teksten grondig door. Maak aantekeningen die je nog een keer doorleest. Per artikel ben je ongeveer 2 uur kwijt om het te lezen en aantekeningen er over te maken. Over deze teksten krijg je tijdens de studiekeuzecheck een toets. Maak dus goede aantekeningen. 

Artikel 1: Guided tour through web design history tour

Artikel 2: What UX is and what isn’t?

Artikel 3: Designer& Code, To code, or not to code?

Je kunt tijdens de toets (zie kop 'b. Toets' hierboven) vragen krijgen over onderstaande video. Maak dus goede aantekeningen over de video.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

De studiekeuzecheck op 1 april 2020, gaat vanwege het coronavirus niet door! De betreffende studenten hebben via de email bericht over gehad.

De eerste mogelijkheid om een studiekeuzecheck te volgen voor studiejaar 2020-2021 is:

  • maandag 15 juni 2020 van 09.00-13.00 uur en 14.00-18.00 uur.
  • Woensdag 1 juli 2020 van 09.00-13.00 uur of 14.00-18.00 uur.

Na je inschrijving ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor deze datum. Heb je deze niet ontvangen? Check je spam of neem contact op via hva.nl/vragenformulier.

Je kunt kiezen uit 2 rondes:

ochtend van 8.50 tot 13.00 uur of middag van 13.50 tot 18.00 uur.

Programma ochtend

08.50-09.00 uur - Inloop

09.00-09.15 uur - Welkom en uitleg van de dag

09.15-09.45 uur - Toets over vooraf opgegeven materiaal

09.45-11.00 uur - Les waarvoor je thuis de opdracht hebt gemaakt

Neem je werkboekje geprint en ingevuld mee naar de studiekeuzecheck, anders kun je niet meedoen!

11:00-11:15 uur - Pauze (vergeet niet zelf je lunch mee te nemen of een pinpas)

11.15-12:30 uur - Studieloopbaangesprek waar in kleine groepjes de ingevulde vragenlijst wordt besproken op eventuele risicofactoren

12.30-13:00 uur - Napraten voor studenten die nog vragen hebben.

Programma middag

13.50-14.00 uur - Inloop

14:00-14.15 uur - Welkom en uitleg van de dag

14.15-14.45 uur - Toets over vooraf opgegeven materiaal

14.45-16.00 uur - Les waarvoor je thuis de opdracht hebt gemaakt

Neem je werkboekje geprint en ingevuld mee naar de studiekeuzecheck, anders kun je niet meedoen!

16.00-16.15 uur - Pauze (vergeet niet zelf je lunch mee te nemen of een pinpas)

16.15-17.30 uur - Studieloopbaangesprek waar in kleine groepjes de ingevulde vragenlijst wordt besproken op eventuele risicofactoren 

17.30-18.00 uur - Napraten voor studenten die nog vragen hebben.​

Op basis van het resultaat van de verschillende onderdelen krijg je – uiterlijk twee weken na de studiekeuzecheck - een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Het is de bedoeling dat jij ook gaat nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je deze opleiding echt wilt doen.

Alvast extra voorbereiden op CMD?

Taal: Engels verbeteren

Ging het voorbereiden van de artikelen je niet zo gemakkelijk af? 

Ga aan de slag met het lezen van Engelse teksten en/of geef je op voor de taal cursus Engels. Ga naar http://englishaday.com/, https://learnenglish.britishcouncil.org/en en https://owl.english.purdue.edu/owl/section/1/ om zelfstandig aan je Engels te werken. 

Wij bieden vanuit CMD een cursus Engels (Taal) aan en alleen met deze cursus kan je alvast een studiepunt verdienen.

Taal: Nederlands verbeteren 

Heb je moeite met grammatica, spelling of andere taalvaardigheden? 

Ga dan aan de slag met je Nederlands en/of geef je op voor de taal cursus Nederlands. Ga naar de www.taalwinkel.nl of meldt je aan bij www.beterspellen.nl om zelfstandig aan je Nederlands te werken. 

Wij bieden vanuit CMD een cursus Nederlands (Taal) aan en alleen met deze cursus kan je alvast een studiepunt verdienen.

Tools: code en Adobe

Daarnaast kun je je natuurlijk verder voorbereiden op de opleiding door verder te oefenen met codecademy.com (HTML/CSS/Javascript) en met de Adobe tools (Illustrator/InDesign/Photoshop). 

Voor de Adobe tools kan je je ook opgeven voor onze cursus Tools. De cursus wordt aangeboden in de week voordat het officiële programma begint en duurt 6 werkdagen (woensdag 19 augustus t/m woensdag 26 augustus). Met deze cursus kan je alvast een studiepunt verdienen. Aan de cursussen zijn geen kosten verbonden en deze zijn niet verplicht. Inschrijven kan via de mail die je begin juli ontvangt.

N.B.: alle cursussen die wij aanbieden hebben een max aantal deelnemers.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 30 maart 2020